Bilek: Türkiye Her Şeye Rağmen İyi Oyun Kurabilen Bir Takım

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Teknik Direktörü Michal Bilek, Türk Milli Futbol Takımı'nın, her şeye rağmen çok iyi oyuncuları olan, çok iyi paslaşabilen ve iyi oyun kurabilen bir takım olduğunu söyledi.

Bilek, yarın Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanacak maç öncesi Tarık Almış Spor Tesisleri'nde, futbolcusu Tomas Rosicky ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Maç öncesi kafasında henüz tam bir kadro oluşturmadığını dile getiren Bilek, tam takım olarak Manisa’da olduklarını ve ilk 11’ine maç günü karar vereceğini söyledi.

Bir gazetecinin, 'Türkiye ile oynanan son 3 maçtan Çek takımının mağlup ayrıldığını, yarınki maçta bunun takıma olumsuz yansıyıp yansımayacağı' konusundaki sorusuna yanıt veren Bilek, “Türk Milli Takımı’nın çok iyi oyuncuları var. Dolayısı ile bugüne kadar almış olduğu sonuçlar hiç etkilemeyecektir. Bizi çok zor bir karşılaşmanın beklediğini biliyoruz." dedi.

Maç eksiği bulunan yıldız oyuncusu Tomas Rosicky’nin yarınki maçta görev alıp almayacağı sorusuna Bilek, “Oynatacağız, göreceğiz. Oynayabildiği kadar oynayacak. Kondisyonunun bittiği noktada ise çıkartırız.” dedi.

Bilek, Çek gazetecilerin maçla ilgili taktik planlarının olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Türk Milli Takımı, Her Şeye Rağmen çok iyi oyuncuları olan, çok iyi paslaşabilen ve iyi oyun kurabilen bir takım. Tabii buna izin verdiğiniz sürece. Dolayısıyla onları mümkün olduğunca daha küçük alanda karşılayıp oynamalarına izin vermemeye çalışacağız. Daha sonra kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Şuanda hem oyuncularımızın form durumunu görmek istiyoruz hem de iyi bir hazırlık yapmak istiyoruz. Alacağımız her iyi skor takım moraline etki ettiği için önemli olacaktır.” Uzun süreden sonra ilk defa arkadaşlarıyla idman yapacağını dile getiren Tomas Rosicky ise “Belki iyi oynarım, belki kötü oynarım. Eğer kötü oynarsam zaten hocam beni oyundan alır.” dedi.