Basketbol Türkiye Kupası’nda Takımlar Birbirine Başarılar Diledi

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Finalleri 6-10 Şubat 2013 tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenecek.

Turnuva öncesi basın mensuplarının karşısına çıkan takımlar birbirlerine başarılar diledi. Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak sekizli finallerde Anadolu Efes, Banvit, Beşiktaş, Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe Ülker, Hacettepe Üniversitesi, Pınar Karşıyaka ve TED Ankara Kolejliler mücadele edecek. Kupa öncesinde TBF yetkilileri ile takım temsilcileri basın toplantısında bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’ndeki Kırmızı Salon’da düzenlenen toplantıda, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, Eskişehir’de olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Sekiz takıma da turnuvada başarılar dileyen Arıkoğlu, kazananın Türk basketbolu olması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, yarın kupanın ilk maçlarında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş – TED Ankara Kolejliler ve Pınar Karşıyaka – Fenerbahçe Ülker ekipleri maç öncesi açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Baş Antrenörü Erman Kunter, geçtiğimiz seninin kupa galibi olarak Eskişehir’e geldiklerini belirterek, “Tekrar kupayı kazanmaya çalışacağız. Bu turnuvaları maç maç düşünmek lazım. Bu sene bizim açımızdan bir gün maç bir gün mola. Bunu bir avantaj olarak görüyorum. O yüzden maçları kazanmaya çalışacağız. Bütün takımlara karşı açık olacaktır. Burada kim kupayı kazanırsa sürpriz olmaz. Her takımın bu tip tek maçlarda şansı oluyor.” ifadelerini kullandı. TED Ankara Koleji Baş Antrenörü Ercüment Sunter de, kupada mücadele etmekten dolayı memnun olduklarını söyledi.

Sunter, “Kolay değil. Kupa sürprizlere açık. Burada çok büyük sürprizler yaşandı. Bizde var gücümüzle mücadele edeceğiz. En iyi şekilde Ankara’yı temsil edeceğiz.” dedi.

Pınar Karşıyaka Baş Antrenörü Ufuk Sarıca ise, maçların güzel bir atmosferde oynanacağını kaydetti.

Diğer takımlar kadar kendilerininde kupayı istediklerini söyleyen Sarıca, “8 takım kadar bizim de şansımız var. Türkiye kupası performanslara dayalı oluyor.” diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Yardımcı Antrenörü Ertuğrul Erdoğan da, yarın oynayacakları Pınar Karşıyaka maçında ligin en iyi takımına karşı mücadele edeceklerini kaydetti.

Erdoğan, “Karşıyaka göze hoş gelen bir basketbol oynuyor. İyi bir hava yakaladılar. Dolayısıyla burada sakatlar önemli ama günün performansı ve anlık alınacak performanslar da önemli. Favorisi olmayan bir turnuva olarak görüyorum.” dedi.

Toplantıya katılan Fenerbahçe Ülker Kaptanı Ömer Onan, Beşiktaş’lı oyuncu Can Akın, TED Ankara Kolleji’nden Çağdaş Erdoğan ve Pınar Karşıyaka oyuncusu Evren Buker de turnuvada bütün takımlara başarılar diledi.