Avcı: Anadolu Takımlarının Da Güçlenmesiyle Lig Daha Kaliteli Olacak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de Anadolu takımlarının da güçlenmesiyle ligin daha kaliteli hale geleceğini söyledi.

Avcı, bu süreçte Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında yola devam etmelerinin önemli olduğunu kaydetti.

Avcı, yarın Çek Cumhuriyeti ile oynanacak hazırlık maçı öncesi, maçın oynanacağı Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Milli futbolcu Caner ile basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Manisaspor kalecisi Volkan Babacan'ın performansının hatırlatılması üzerine, Babacan'ın Türkiye'nin önemli kalecilerinden biri olduğunu ve son dönemde performansının arttığını söyledi.

Avcı, Volkan'ın bu çıkışını devam ettirdiği sürece A ve A2 Milli Takımı'nın potansiyel kalecilerinden biri olduğunu belirtti.

Avcı, A Milli Takım'a Volkan Demirel'in de önemli katkıları olduğunu; Onur, Tolga, Sinan Bolat, Mert, Cenk gibi kalecilerin de olduğunu ifade etti.

Sinan Bolat'ın sakatlıktan yeni çıktığını anımsatan Avcı, net durumunu görmek istedikleri için kendisini davet ettiklerini söyledi.

A Milli Takım'ın futbolcular için ‘bir arınma yeri’ olduğunu belirten Avcı, “Milli takımımızı oluşturan oyuncuların takımlarının aldığı sonuçlar kötü oldu, ama milli takımda daha farklı bir ortamdayız. Onların bütün sorunlarını paylaşıp, çözebiliyoruz. Yarın oynayacakları karşılaşmada iyi oyun ve iyi sonuçtan sonra kulüplerine farklı bir psikolojiyle gideceklerdir.” değerlendirmesini yaptı. Avcı, Volkan Demirel'in yarın oynayıp oynamayacağı sorulması üzerine, ''Milli Takım'da oynayıp oynamamak sorun olmamalı. Her oyuncunun fiziksel ve zihinsel durumunu değerlendiriyoruz.” karşılığını verdi. Milli futbolcu Caner Erkin de Manisa'ya geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Caner, “Burada çok güzel günlerim geçti. Tekrar Manisa’da olmamın ayrı bir sevinci var. Önceden burada olmam güzel bir duygu ve yeniden buraya gelmem çok güzel. Çok değişik duygular içerisindeyim. İnşallah yarınki maçta hocam görev verirse en iyi şekilde oynarım. Çok güzel hatıralarım oldu burada. Çok güzel bir duygu olacak benim için. Yarın oynayacağımız maçı, hazırlık maçı olarak değil martta yapacağımız maçların ciddi bir provası olarak görüyorum. Yarın en iyi şekilde oynayarak galip gelmemiz lazım.” ifadelerini kullandı. Öte yandan, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, milli takım oyuncusu Caner Erkin ile Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti. Avcı, ziyarette Vali Daşöz ve Belediye Başkanı Ergün’e forma hediye etti .