Türkiye, turnuvada ikinci galibiyetini aldı

Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nda Çin'i 65-63 mağlup eden Türkiye, turnuvada ikinci galibiyetini aldı.

Atatürk Spor Salonu'nda devam eden turnuvanın 4'üncü gününde A Grubu'nda ilk olarak Fransa ve Letonya karşılaştı. Fransa'nın 69-67 galip geldiği maçta Gombauld Stephane, 27 sayı kaydetti, Letonya'da ise Renars Birkans maçı 17 sayıyla tamamladı.

Grubun ikinci maçında Sırbistan, İsveç'i 88-38 mağlup etti. Sırbistan'da en etkili isim 17 sayı ile Dimitrije Spasojevic olurken, İsveç'te Theodore Silveira Övrebo 10 sayı kaydetti.

Grupta günün son maçında ise Türkiye, Çin ile karşılaştı. Ay-yıldızlı ekibin 65-63 galip geldiği maçta Arber Berisha, Türk Milli Takımı'nda 14 sayıyla en skorer isim oldu. Çin'de de Hao Fu, mücadeleyi 14 sayıyla tamamladı.

-B Grubu-

B Grubu'nun ilk maçında Almanya, Slovenya'yı 69-67 yendi. Almanya'da Sanders Moritz, 14 sayı kaydetti, Slovenya'da ise Blaz Mesicek, mücadeleyi 15 sayıyla tamamladı.

Grubta günün ikinci maçında ise Arjantin, Karadağ karşısında 64-56 galip geldi. Arjantin'de Guillermo Alfonzo Aliende 13 sayı kaydederken, Karadağ'da Nikola Lucic karşılaşmayı 19 sayıyla tamamladı.

Grubun son maçında Yunanistan, Ukrayna'yı 81-67 mağlup etti. Yunanistan'da George Papagiannis 20 sayılık performans sergilerken, Ukrayna'da Kirill Marchenko 10 sayı attı.

Turnuva, yarın yapılacak maçlarla tamamlanacak.

Kaynak: AA