Barça'ya Valencia çelmesi!

La Liga'da en yakın takipçisinin 11 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Barcelona, Valencia deplasmanından 1 puanla ayrıldı..

La Liga'da en yakın takipçisinin 11 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Barcelona, 22. hafta mücadelesinde Valencia'ya konuk oldu.

Valencia sahaya; Guaita, Joao, Rami, Ricardo Costa, Cissokho, Victor Ruiz, Tino Costa, Bernat, Banega, Guardado, Soldado 11'i ile çıkarken, Barcelona ise sahada; Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Fabregas, Iniesta, Messi, Pedro 11'i ile yer aldı.

33. dakikada Barcelona savunmasının uzaklaştıramadığı topu ağlara yollayan Banega, Valencia'yı 1-0 öne geçirdi. 38. dakikada Barcelona penaltı kazandı. João Pereira'nın Pedro'ya yaptığı hareketi penaltı olarak yorumlayan hakem, beyaz noktayı gösterdi. 39'da atışı Messi kullandı ve skoru 1-1 yaptı. Arjantinli yıldız ligdeki gol sayısını da 34'e çıkardı.

İlk yarısı 1-1 sona eren mücadelenin ikinci yarısına iyi başlayan taraf Valencia olurken, maçın son bölümlerinde baskı kuran Barça aradığı golü bulamadı. 89. dakikada Soldado'nun vuruşunda mutlak bir golü çıkaran kaleci Valdes, takımına hayat verirken, maç 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Barcelona, puanını 59 yaparken, Valencia ise puanını 34 yaptı ve haftayı averajla 6. sırada kapattı.