Trabzonspor, Yeni Teknik Direktörü Kafkas İle 5 Haftalık Galibiyet Özlemine Son Verdi

Spor Toto Süper Lig'de, sahasında Gaziantepspor'u 4-1 mağlup eden Trabzonspor, yeni teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde çıktığı ilk lig maçında galip gelerek, 5 haftalık galibiyet özlemine son verdi.

Ligde oynadığı son 5 maçta, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan bordo-mavililer, Şenol Güneş'in istifasının ardından göreve gelen teknik direktör Kafkas ile ilk lig maçında galibiyet alarak kötü gidişatına son verdi.

14. haftada deplasmanda Gençlerbirliği'ni 4-0 mağlup ettikten sonra, ligin 15. haftasında sahasında Kayserispor ile 1-1 berabere kalan, ligin 16. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan bordo-mavililer, ilk yarının son maçında sahasında Galatasaray karşısında golsüz berabere kalmıştı.

İkinci yarının ilk maçında sahasında Kardemir Karabükspor'a 3-1, ligin 19. haftasında da Sanica Boru Elazığspor'a da aynı skorla mağlup olan Karadeniz ekibi, Gaziantepspor galibiyetiyle 5 haftalık aradan sonra ligde 3 puan elde etti.

-Sahasında 84 gün sonra-

Trabzonspor, Gaziantepspor galibiyetiyle Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 84 gün sonra galip geldi.

En son 10 Kasım 2012'de, ligin 11. haftasında oynanan maçta Akhisar Belediyespor'u sahasında 3-1 mağlup eden bordo-mavililer, Eskişehirspor'a 3-0 mağlup olmuş ve Kayserispor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Karadeniz ekibi, daha sonra Galatasaray karşısında sahadan golsüz beraberlikle ayrılmış, Kardemir Karabükspor'a da 3-1 yenilmişti.

-Adrian'dan 4. gol-

Trabzonspor'un Polonyalı oyuncusu Adrian, Gaziantepspor'a attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Bordo-mavili futbolcu, daha önce ligde Akhisar Belediyespor maçında 2, Medical Park Antalyaspor maçında da 1 gol kaydetmişti.

Brezilyali oyuncu Alazinho ile Arjantinli oyuncu Gustavo Colman, ligdeki ilk golünü kaydetti.

-Giray'a destek-

Bordo-mavililer, kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süre ara verdiği futbola geri dönen Giray Kaçar'a büyük destek verdi.

Karşılaşmanın son 2 dakikasında oyuna giren futbolcuya bordo-mavili taraftarlar alkış ve tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu.

-Birlikte kutladılar-

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından taraftarların çağrısıyla teknik direktör Tolunay Kafkas, takımı tribünlere getirdi. Kafkas, bordo-mavili takım ve taraftarlar galibiyeti kutlarken, Giray Kaçar ve bazı futbolcular da kolbastı oynadı.

Muhabir: Selçuk Kılıç / Tuğba Yardımcı Mısır / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA