Trabzonspor Teknik Direktörü Kafkas'dan Açıklama

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Gaziantepspor karşısında oyunun belli bölümlerinde çok çabuk oynayarak ve hücuma çabuk çıkarak istediklerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kafkas, 4-1 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmayı kazanmalarının birlik ve bütünlüğü sağlamak adına çok önemli olduğunu belirterek, ''10 dakika bir büyük takıma yakışmayacak çok net 2 pozisyon verdik. Bu da bizim için bir handikaptı. Oyunun belli bölümlerinde çok çabuk oynayarak, hücuma çok çabuk çıkarak istediklerimizi gerçekleştirdik'' dedi.

Bir oyun kültürünü oluşturmak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kafkas, ''Trabzonspor özellikle bölgesel baskı yapan ve geri çekilen bir pres kültürüyle oynamaya çalışan bir takım olacak. Önümüzdeki günlerde önümüzdeki yıl böyle takım oluşturmak için gayret sarf edeceğim. Bir oyun kültürümüz olacak. Eskiden bizlerin oynadığı zamanlarda buradan puan almak çok zordu. Şimdi de o hale gelecek. Gaziantepspor'a da bundan sonraki maçlar için başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Bordo-mavili futbolcularda oyun başında biraz konsantrasyon eksikliğinin olduğunu anlatan Kafkas, şöyle devam etti:

''Vermememiz gereken pozisyon vardı. Tabii bu da bir çalışmayı gerektiriyor. Böyle büyük bir takımın defansı çizgi halinde yakalanmaz. Bunun için çok sinirlendim. Ben şunu söylüyorum oyuncularıma, onların bir abisiyim, onları çok seviyorum. Onların teknik direktörlüğünden önce ağabeyleriyim. Ama kurallarım, ilkelerim, prensiplerim var. Buna uyanlar olur, uymayanlar olmaz. Sahanın içinde istediklerimi yapan oynar, istediklerimi yapmayanlar oynamaz.''

-''Bu şehir benim için çok şey anlam ifade ediyor''-

Kafkas, devre arasında eksiklikleri ve oyun anlayışı olarak daha birlikte oynamaları gerektiği konusunda futbolcularıyla konuştuklarına dikkati çekerek, ''Oyun biraz dağıldı. Oyuncular arasında mesafelerde epey genişleme oldu. Onları kapatmalarını ve bir takım ince taktikler verdik. Onları söyledik ve başarılı olduk. Bu bir başlangıç, eksiklerimiz var. Trabzonspor çok daha iyi olacak. 1 hafta çalışma imkanımız var. Farklı bir taktikle, farklı bir anlayışla Sivasspor maçına hazırlanacağız'' dedi.

Kafkas, bir gazetecinin 'taraftarlar sizi bağrına bastı, taraftarı nasıl buldunuz-' şeklindeki sorusu üzerine, ''Bıraktığım gibi buldum. Kim ne düşünürse düşünsün benim dilimle yüreğim bir. Ben burada oynadığım süre içerisinde bu insanlar bana en küçük bir şey söylemedi. Bu şehir beni evladı gibi gördü. Eşim buralı, ben de kendimi buralı gibi hissediyorum. O insanlar varsa biz de varız. Umarım onların sevgi ve saygısını kazanırım. Benim için önemli olan bu. Bu şehir benim için çok anlam ifade ediyor. Ben hayatımı bu kulübe teknik direktör olmak için adadım, onun için çalıştım. O insanlar beni bağırlarına bastılar. Ben Tolunay olduysam, futbolcu olduysam burası sayesinde oldum. Onun için Tolunay olarak verme zamanı, umarım veririm.'' yanıtını verdi.

Teknik direktör Kafkas, bir başka soru üzerine de, ''Özkan Sümer benim hocam. Trabzonspor'un gerçek yüzlerinden bir tanesi. Şenol hoca ile bir telefon görüşmem oldu. Onun onayını almakta benim için çok önemli. Onlar Trabzonspor'un gerçek yüzüdür. Onlar okyanussa biz bir damlayız. Allah umarım onların başarılarını bize nasip eder'' ifadesini kullandı.

Yeni transfer edilen Alim ve Uğur'un kendi bilgisi doğrultusunda takıma dahil edildiğini vurgulayan Kafkas, ''İki oyuncuyu da ümit milli takım kadrosuna ben çağırmıştım. Özellikle Alim önemli bir oyuncu olacak. Öbür oyuncu da gelişme sağlarsa, çok önemli bir oyuncu olacak'' dedi.

Kafkas, ''Tribünler tabi ki dolu olacak. Başka takımların bizden fazla parası olabilir, daha iyi transferler yapabilirler. Ama onlarda olmayan bizde bir şey var. O da tutku. Biz bu kulübe bu tutkuyla bağlıyız. Bu taraftar da gelecek bu sahaya. Bu taraftar bu tribünleri tam dolduracak'' diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Selçuk Kılıç / Burak Altunöz / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA