Erzincanspor, Erzurum Yakutiye Belediyespor’a 2-0 yenildi

2012-2013 Sezonu deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta mücadele eden Erzincanspor, Erzurum Yakutiye Belediyespor’a 2-0 yenildi.

13 Şubat Stadyumu’nda oynanan müsabaka da Erzurum Yakutiye Belediyespor’un 2-0 kazandığı karşılaşmayı Diyarbakır Bölgesi’nden Lütfullah Aslan yönetirken yardımcılıklarını, Siirt Bölgesi’nden Ahmet Faruk Uluışık ile Veysel Aşanboğa yaptı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında Yakutiye Belediyespor karşılaşmanın 65.dakikasında soldan Ömer’in geliştirdiği atakla kale sahası içerisine kesilen topu Kaptan Fatih Ciminli dışarıya çıkarmak isterken top fileler ile buluştu. Golden sonra ataklarını sıklaştıran Erzincanspor rakip kalede gol ararken kendi kalesinde bolca pozisyon verdi.

Karşılaşmanın 75.dakikasında orta sahada Merthan’ın rakip takım oyuncusu Süleyman’a sert müdahalesinde maçın orta hakemi Lütfullah Aslan Merthan’a önce ikinci sarı kartı daha sonra kırmızı kartı gösterdi. Erzincanspor Merthan’ın kırmızı kartla oyun dışı kalmasından sonra Kırmızı-Beyazlı Yakutiye Belediyespor üstünlüğü tamamıyla ele geçirdi. Erzincansporlu Mehmet Can karşılaşmanın 87.dakikasında rakibiyle girdiği mücadelede rakibinin yapmış olduğu faule tepki gösterdi. Yerde yatan Burhanettin’i itmesi sonucu maçın hakemi tarafından birazda ağır bir kararla kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Karşılaşma bu skorla biteceği beklenirken karşılaşmanın 89.dakikasında sahanın yıldızı Yakutiye Belediyespor Futbolcusu Ömer takımını ikinci golünü kaydederken Yakutiye Belediyespor Erzincan’da 3 puanla ayrıldı. Erzincanspor aldığı mağlubiyeti ile şampiyonluk şansını zora soktu .

Kaynak: İHA