Eneramo'dan Fener'e soğuk şaka!

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe evinde Sivasspor ile karşı karşıya geldi ve Sivasspor mücadeleden Eneramo'nun attığı iki golle 2-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe 3 yeni transferini ilk 11'de sahaya sürdü.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe ile Sivasspor mücadele etti.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadelenin galibi 2-1'lik skorla Sivasspor oldu.

Fenerbahçe'nin gollerini 55. dakikada Pierre Webo atarken, Sivasspor'un gollerini 12. ve 90. dakikalarda Michael Eneramo kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 31 puanda kalırken, Sivasspor puanını 26'ya yükseltti.

Gelecek hafta Fenerbahçe deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşılaşırken, Sivasspor sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.

3 YENİ TRANSFER 11'DE


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor ile yaptıkları mücadelede, üç yeni transfer Emre Belözoğlu, Reto Ziegler ve Pierre Webo'ya 11 kişilik kadroda yer verdi. Sarı-lacivertli teknik adam, devre arası transfer döneminin son günlerinde kadroya dahil edilen 3 isme, takımla katıldıkları iki antrenmanın ardından, lig mücadelesinde şans tanıdı.

Fenerbahçe formasını ligde en son geçen sezon Spor Toto Süper Final'in son maçında, Galatasaray ile yapılan şampiyonluk mücadelesinde giyen Emre Belözoğlu ve Ziegler, yaklaşık 9 aylık bir aradan sonra, sarı-lacivertli formayla Kadıköy'de maça çıktılar. Webo ise Sivasspor maçıyla birlikte, ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Emre Fenerbahçe'ye dönüşünün ardından, Sivasspor maçında sahaya kaptan olarak çıktı. Geçen sezon da Fenerbahçe forması giyen Emre Belözoğlu ve Ziegler ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan alınan Webo'nun kadroya alınmasıyla, takımın as oyuncuları Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım ile Krasic ve Stoch 18 kişilik kadronun dışında kaldılar.

Fenerbahçe'nin ligin 18. haftasında Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kaldığı maçta gördüğü kırmızı kartın ardından PFDK'nın 3 maç ceza verdiği Gökhan Gönül, Sivasspor maçıyla takıma döndü.

YENİ OYUNCULARA SEVGİ GÖSTERİSİ

Fenerbahçeli taraftarlar, yeniden sarı-lacivertli ekibe dönen Emre Belözoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu. Takımlar ısınmaya çıktıktan sonra, taraftarlar ilk olarak Emre Belözoğlu'nu tribünlere çağırdılar. Taraftarlar daha sonra diğer futbolcularla yeni transferlerden Ziegler ve Webo'yu da tribünlere çağırıp sevgi gösterilerinde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarlar, maçta yedek kadroda bulunan Salih Uçan'ı da tribünlere çağırıp genç oyuncuya tezahüratla destek verdi.

TRİBÜNLERDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Takımlar seremoni için sahaya çıktıklarında tribünlerde renkli görüntüler oluştu. Maraton alt bölümde sarı ve lacivert renkli kartonlarla ''İnanın!'' yazısıyla sahaya mesaj verilirken, stat hoparlörlerinden Edip Akbayram'ın seslendirdiği ''Güzel Günler Göreceğiz Güneşli Günler'' şarkısı çalındı. Sarı-lacivertli takım transferde 3 ismin katılımıyla yeni bir heyecan yaşarken, dolan tribünlerde de büyük bir coşku yaşandı.

FENERAHÇE BASKILI BAŞLADI


Yeni transferiyle çıktığı maçta Fenerbahçe seyircisinin de önünde olmanın avantajıyla baskılı başladı ve neredeyse rakibine top göstermedi. Sürekli topa sahip olan Fenerbahçe rakibini baskı altına aldı ve oyunu rakip sahaya yıktı. Buna rağmen sarı-lacivertliler etkili pozisyon bulmayı başaramadı. Kontra atak oyununu tercih eden Sivasspor savunmada pek açık vermeyince Fenerbahçe de tehlikeli pozisyonlar bulamadı.

ENERAMO ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARTTI!

Maçın 12. dakikasında Fenerbahçe baskılı oyununu devam ettirirken Sivasspor sürpriz bir gol buldu ve 1-0 öne geçti. Bu dakikada kendi yarı sahasından serbest vuruş kullanan Sivasspor'da top doğrudan rakip ceza alanı sol çizgisindeki Eneramo'ya gönderildi. Eneramo topu kontrol etti ve sol ayağıyla çapraz durumda şutunu çekti ve topu ağlara göndererek beklenmedik bir anda golü buldu.

ÇABALAR ARTTI, PENALTI KAÇTI!

Fenerbahçe geriye düştükten sonra oyunu daha da hareketlendirmeye başladı ama Sivasspor da zaman zaman oyundaki etkinliğini hissettirdi ve tehlikeli ataklara çıktı. Top daha çok Fenerbahçe'de kalırken, baskılı olan taraf da sarı-lacivertlilerdi. Kimi zaman çok önemli pozisyonlar yaratan Fenerbahçe golü bulamadı ancak 37. dakikada Sow'un ceza sahasında yerde kalmasının ardından penaltı kazandı. Penlatıda topun başına gelen Kuyt topu üst direğe nişanlayınca Fenerbahçe bu fırsattan da yararlanamamış oldu.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Sivasspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

ZIEGLER ORTALADI, WEBO ATTI!

İkinci yarıda yine Fenerbahçe baskısı vardı ve top daha çok sarı-lacivertli ekipteydi. Yine de Sivasspor zaman zaman Fenerbahçe savunmasının çok öne çıkmasından dolayı pozisyonlar da buluyordu. Sivasspor bulduğu pozisyonlardan yararlanamazken, 55. dakikada Webo yeni takımıyla çıktığı ilk maçta golünü atarak durumu 1-1 yaptı. Bu dakikada Zeigler seol kanattan sağ ayağıyla ceza sahasına ortaladı ve gelen topa çok iyi yükselen Webo kafayla vurarak topu ağlara gönderdi.

TEMPO BİRAZ DÜŞTÜ

Maça tekrar eşitliğin gelmesinin ardından kısa bir süre oyun hareketli seviyede devam etse de zaman ilerledikçe tempo biraz düştü ve oyundaki o hareketlilik kalmadı. İki takım da biraz daha durağanlaşırken, ortaya önemli pozisyonlar da çıkmadı. Oyuncuların mücadele seviyesi üst düzeyde geçen bu maçta dakikalar ilerledikçe yorgunluk berirteileri gösterdikleri de gözlemlendi ve zaman zaman sakatlıklar da yaşandı. Oyunun son 15 dakikalık bölümüne girilirken durumu hala 1-1'di.

ENERAMO'DAN SON DAKİKADA YİNE SÜRPRİZ!

Oyunun son bölümünde Fenerbahçe rakibine büyük bir baskı kurarken, zaman zaman önemli pozisyonlar da yakaladı ancak bunlardan yararlanmayı başaramadı. Maçın 90. dakikasında ise Sivasspor'un ilk golünü atan Eneramo yine sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Sol taraftan kullanılan serbest vuruşta Erman Kılıç'ın yaptığı ortaya penaltı noktası yakınlarında Eneramo kafa vurdu ve topu ağlara gönderdi.