Bursaspor'un Borcu 21 Milyon Tl

Bursaspor Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Divan Başkanlığını İlhan Parseker'in yaptığı kongrede konuşan İkinci Başkan Recep Bölükbaşı, Haziran 2012 ile Şubat 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Alt yapıya önem verdiklerini dile getiren Bölükbaşı, "Biz yıldızların peşine düşmedik, yetiştirdiklerimiz oyuncuları yıldız yaptık." dedi.

10 OYUNCU TRANSFER EDİLDİ

Bölükbaşı; Ferhat Kiraz, Kaleci Bekir Sevgi, Murat Yıldırım, Forsell, Belluschi, Tuncay Şanlı, Şener Özbayraklı, Edu, Ferdinand, Aziz Behich transferlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu dönemde, Ozan İpek, Ahmet Arı ve Barşı Örücü, Tunay Acar, İsmail Haktan, İbrahim Kaş, Adem Koçcak, Emrah, Halil Zeyrek, Yenal, Bedrican, İlhan Depe, Emre Pehlivan, Anıl, Mehmet Sak, Bangura, Onur ve Yavuz Özkan'ın kiralandığı, Tagoe'nin satıldığını ifade etti.

N'Diaye'nin de İngiltere'ye satıldığını hatırlatan Bölükbaşı, Serdar Aziz, Okan Deniz ve Berat Satılmış'ın sözleşmesinin uzatıldığını vurguladı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın ani istifasının ardından Hikmet Karaman ile anlaştıklarını belirtti.

BORÇ 21 MİLYON TL

6 Haziran 2012 tarihinde yapılan kongreden yıl sonuna kadar kulübün 34 milyon geliri olduğunu belirten Bölükbaşı, giderin ise 54 milyon TL olduğunu dile getirdi. 7 aylık dönemde 20 milyon 459 bin TL gider fazlalığı oluştuğuna dikkat çeken Bölükbaşı, 2017 yılına kadar faizi hariç taksitlendirilmiş vergi borcunun 5 milyon 907 bin TL olduğunu vurguladı. Öte yandan basın mensuplarına dağıtılan kitapçıkta kulübün 2011 yılında 20 milyon 426 bin TL olan toplam borcunun 2012 yılında 21 milyon 801 bin TL'ye yükseldiği belirtildi.

87 KİŞİNİN ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Bu arada kongrede, üyelik tüzüğü gereği aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için askıda bulunan 87 kişinin üyeliği oy birliği ile sona erdirildi .