Bursaspor - Sivasspor Maçının Ardından

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 6. maçında sahasında ağırladığı Sivasspor’a tek golle mağlup oldu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Bizim açımızdan faydalı bir maç oldu. Oynayamayan, sakatlıktan çıkan ve A2’den aldığımız oyuncularımızı aramıza katma, deneyim kazandırma açımızdan iyi bir maç oldu. İddiası olmayan maçta bile çok iyi bir taraftar topluluğu önünde skoru da almak zorundaydık. İkinci yarıda 6 tane A2’den oyuncumuz vardı. İnşallah önümüzdeki günlerde bunlardan aramıza katacağımız oyuncular olacak” dedi.

“ŞANSI DEĞERLENDİRMEK İSTEDİK”

Genç futbolcu Ozan Tufan, “Hocamızın gençlere verdiği şansı değerlendirmeye çalıştık. Taraftarlarımıza bize destekleri için teşekkür ediyoruz. İyi oynamaya çalıştık” dedi.

Furkan Soyalp ise, “Transfer yapılmak yerine altyapıdan oyuncu katılmasını ön plana çıkarmak istiyoruz. Hocamız şans verdi. Bu şansı değerlendirerek, A takıma çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, “Maçın başından sonuna kadar iyi oynadık. Yarı finale kaldığımız için mutluyuz. Hem lig hem kupayı götürmek istedik. Buraya kadar getirdik. Trabzonspor’la zorlu yarı final oynayacağız. Ligde iyi konuma gelmek istiyoruz. Pazar günü burada iki takım açısından da zor bir maç olacak. Biz hazırız. Bursa takımını tanıyoruz. Tek düşüncemiz galibiyet. Çok ihtiyacımız var. Beşiktaş ve Kasımpaşa maçlarını çok iyi olmamıza rağmen kaybettik” dedi.

Sivassporlu Korcan Çelikay ise, “Maç öncesi yarı finali garantilemiş olsak ta bizim için önemli bir maçtı. Uzun bir sakatlık sonrası ilk defa oynadım. İyi maç oldu. Hedefimiz yarı finale gelmişken kupayı almak” dedi.

“BU BİR BAŞLANGIÇ OLDU”

Genç oyuncu Sercan Yıldırım da, “Bugün benim açımdan çok önemli maçtı. Herkesin beklentileri vardı. Mayıs ayına kadar çok maç oynayıp kendime gelmek istiyordum. Bu bir başlangıç oldu. Kendi adıma çok mutluyum. Kupayı alma yolunda inşallah bunu başarırız” dedi.

“ONLAR BURSASPOR TARAFTARI DEĞİLDİ”

Oyundan alınırken yeşil-beyazlı taraftarların gösterdiği tepkileri değerlendiren Yıldırım, “Bursaspor taraftarı değildi onlar. Bende öyle inanmak istiyorum. Ben burada şampiyonluk yaşadım. Bunu hak etmiyorum. Şampiyon kadrodan Serdar Aziz, Batalla ve birkaç futbolcu kaldı. Oyunda çıkarken taraftarın tepkisi oldu. Ben başım dik çıktım. Her zaman gururluyum. Bursaspor taraftarına hakkımı helal ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA