Beşiktaş Kulübü ve İmg-doğuş, Stratejik İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile IMG-Doğuş arasında stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilen imza törenine Beşiktaş Kulübü adına başkan Fikret Orman, IMG-Doğuş Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Akhan ve IMG Futbol Bölüm Başkanı Jefferson Slack katıldı.

IMG-Doğuş Ortaklığı’nın ilk resmi girişimi de olan anlaşma, Beşiktaş Kulübü’nün stadyum projesinin çok amaçlı olarak tasarımı ve geliştirilmesi, stadyum alanlarının pazarlanması, stadyumun farklı ticari faaliyetlerle ilgili olarak kullanılması sonucunda ek gelir yaratılması, kulübe ait ticari hakların satışı gibi konularda işbirliği yapılmasını kapsıyor.

FİKRET ORMAN: BU ANLAŞMA BEŞİKTAŞ’IN TÜM BİRİMLERİ ÜZERİNDE YAPILACAK BİR ÇALIŞMADIR

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman yaptığı açıklamada, anlaşmanın sadece futbol takımı ve stat faaliyetlerini ön gören bir anlaşma olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu anlaşma Beşiktaş’ın tüm birimleri üzerinde yapılacak bir çalışmadır.” dedi.

Ortaya koydukları stratejiyle birlikte Beşiktaş’ın her dalda uzman olan kuruluşlarla işbirliği yaptığını kaydeden Başkan Fikret Orman, kendi uzman oldukları spor alanına daha fazla yoğunlaşacaklarını dile getirdi. Başkan, bu düşünce çerçevesinde çok önemli bir anlaşmaya imza attıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Globalleşen dünyada globalleşen sponsorluklarda dünya devi olan IMG ve Türkiye’de çok önemli bir kurum olan Doğuş’un oluşturduğu bu ortaklığa biz de güvendik. Sonucunda bütün pazarlama faaliyetlerimizi beraber götüreceğiz. Bu bir 10 yıllık anlaşmadır. Uzun dönemli bir evliliğin ilk adımını atıyoruz. Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” IMG-Doğuş Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Akhan ise tüm dünyadaki en popüler spor olan futbolun gelişimi için atılacak her adımın Türkiye’nin tanıtımını da katkıda bulunacağını söyledi.

Doğuş grubu olarak sportif alana yaptıkları her türlü yatırımı, ülkenin geleceğine yönelik yatırım olarak gördüklerini aktaran Hüsnü Akhan, “IMG – Doğuş ortaklığının, başta Beşiktaş Kulübü olmak üzere Türk sporuna en üst seviyede hizmet vereceğini açıklamaktan büyük gurur duyuyoruz. Bugün imzaladığımız stratejik iş birliği anlaşmasının başta siyah – beyazlı camiaya olmak üzere tüm Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.