Kırkpınar'ın Naklen Yayın Hakkı Doğuş Grubu'na Verildi

Edirne'de yapılan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin naklen yayın hakkı Doğuş Yayın Grubu'na verildi.

Edirne Belediyesi tarafından 651 yıllık geçmişi bulunan yağlı güreşlerin naklen yayını için ihale yapıldı.
Yapılan ihaleye yalnızca Doğuş Grubu katıldı.

İhaleyi alan grupla Edirne Belediye başkanlığı arasında imzalar atıldı. Sözleşmeyi, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve NTV Spor Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Cengiz Macar imzaladı.İmza töreninde konuşan Başkan Sedefçi, Kırkpınar'ın UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girerek bir dünya markası haline geldiğini söyledi.

Bu başarının kazanılmasında belediyenin büyük emeğinin bulunduğunu ifade eden Sedefçi, şunları söyledi:"Kırkpınar ve Selimiye UNESCO listesinde yer alınca Edirne çok yoğun turist alan bir kent haline geldi. Geçen yıl 2,5 milyon turistin Edirne'ye gelmesinden mutluluk duyuyorum. Şehrimize Japonlar, İspanyollar, Amerikalılar gruplar halinde gelmeye başladı.

Turistler, Selimiye'yi Kırkpınar'ı ve şehrin her tarafını görerek ayrıldılar."Tüm bu çabalara rağmen Kırkpınar'ın yılda 250 bin yerli ve yabancı turistin izlediği bir etkinlik olmaktan öteye gidemediğini kaydeden Sedefçi, "Dünya malı olmuş bir Kırkpınar maalesef çok dar bir çerçevede ulusal ölçekte kaldı. Bu da bizi büyük üzüntülere sevk etti. İddia ediyorum Kırkpınar Amerika'da yapılmış olsaydı yılda en az 5 milyon turist gelir o güreşleri izler, büyük paralar bırakırdı. İnşallah şu anda naklen yayın işiyle "Besmele"yi çektik. Doğuş Grubu ile beraber Edirne'yi ve Kırkpınar'ın marka değerini tüm dünyaya tanıtma şansına kavuşacağız." diye konuştu.

NTV Spor Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Cengiz Macar ise Doğuş Yayın Grubu ve NTV Spor olarak dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar'ın yayıncısı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Macar, Edirne Belediye Başkanlığı ile 10 yıl boyunca bir dünya markası haline getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.