İşte Galatasaray'ın Drogba savunması

Galatasaray Kulübü’nün, Didier Drogba için UEFA’ya gönderdiği savunma ele geçirildi.

Schalke 'nin, Fildişi Sahilli golcünün Şampiyonlar Ligi 'nde oynamak için gerekli uygunluğa sahip olmadığı yönünde UEFA 'ya yaptığı itiraz bugün masaya yatırılacak.

Alman kulübü, Avrupa Şampiyonlar Ligi Müsabaka Talimatı 'nın 18.18. maddesindeki, “Son 16 turunun başlamasından itibaren bir kulüp 3 yeni oyuncu transfer edebilir ve bu oyuncuların kayıtları 1 Şubat saat 24.00 'e kadar tamamlanmalıdır. Bu süre uzatılamaz” ifadelerine dayanarak, FIFA 'dan 12 Şubat 'ta lisans alan Didier Drogba 'nın, Şampiyonlar Ligi 'nde forma giyemeyeceğini ileri sürmüştü.

Galatasaray, UEFA 'ya gönderdiği savunmasında transferin kurallara uygun olduğunu belirtti. Sarı-kırmızılılar, Drogba ile yapılan sözleşmenin 28 Ocak 'ta FIFA TMS 'e (Transfer Matching System) girildiğine dikkat çekti. FIFA 'dan 12 Şubat 'ta geçici lisans alan Fildişi Sahilli oyuncunun isminin 14 Şubat 'ta UEFA 'ya iletildiği kaydedildi. Aynı tarihte UEFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu 'na gönderilen e-mailde Drogba 'nın, Galatasaray 'ın A listesine yazıldığı ve Şampiyonlar Ligi maçında sahaya çıkabileceğinin de açıkça ifade edildiği vurgulandı.
Sarı-kırmızılı kulübün savunması, “Galatasaray, UEFA ve FIFA hükümlerine göre hareket etmiştir. Bu yüzden şüphe yoktur ki oyuncu Galatasaray 'a Şampiyonlar Ligi için tam olarak kayıt olmuştur ve sahaya çıkabilir” ifadeleriyle sona eriyor.

'Sneijder kapıyı açtı '

Avrupa basını, Galatasaray 'ın, Orduspor ile oynadığı maçı okuyucularına aktardı. Öne çıkan yorumlar şöyle: Kicker (Almanya): Galatasaray 'ın utancını Burak sonlandırdı. İlk yarıyı 2-0 mağlup kapatan Galatasaray 2. yarıya öfkeli bir dönüş yaptı ve maçı kazandı. Voetbal (Hollanda): Galatasaray 'a zafer yolunu Sneijder açtı. Sneijder, Drogba ve Burak 'ın arkasında kilit adamdı. AD (Hollanda): Sneijder 'in güzel golü Galatasaray 'ın geri dönüşünü sağladı. Sneijder, Burak ve Selçuk 'un golleri 4-2 'lik zaferi getirdi.