Fener'in yedekleri sınıfta kaldı

Ziraat Türkiye Kupası'ndan yari finali ve liderliği garantileyen Fenerbahçe, A Grubu'ndaki son maçına yedeklerle çıktı, iki kez öne geçmesine rağmen ilk mağlubiyetini aldı..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda 1461 Trabzon ile yaptıkları maçta, yedeklerden kurulu bir kadroyu sahaya sürdü.

Kupada lider olarak yarı finale yükselmeyi daha önce garantileyen sarı-lacivertli ekipte yoğun maç temposunda çok sayıda as futbolcusunu dinlendiren Kocaman, az süre alan futbolculara görev verdi.

Sarı-lacivertli ekipte kaleciler Volkan Demirel ve Mert Günok'un yanı sıra Kuyt, Emre Belözoğlu, Egemen Korkmaz, Gökhan Gönül, Yobo, Stoch, Sow, Meireles ve Sezer Öztürk, maçın 18 kişilik kadrosunda yer almadı.

-Mehmet Topal stoper görevi yaptı-
Teknik direktör Aykut Kocaman, 1461 Trabzon karşısında Mehmet Topal'ı stoper olarak görevlendirdi.

Sarı-lacivertli ekipte orta alanda görev yapan Mehmet, Yobo ve Egemen Korkmaz'ın 18'de olmaması ve Bekir İrtegün'ün de yedekler arasında yer almasıyla, savunmanın ortasında Serdar Kesimal ile birlikte oynadı.

-Krasic, 7 resmi maç sonra kadroda-
Aykut Kocaman, kupa, lig ve Avrupa mücadelesi olmak üzere son 7 maçta 18 kişilik kadrolara almadığı Krasic'i, 1461 Trabzon mücadelesinde ilk 11'de sahaya sürdü.

Bundan önce ligin 18. haftasında Kadıköy'de Sanica Boru Elazığspor maçının ilk 11'inde yer alıp mücadelenin ilk yarısında forma giyen Krasic, haftalar sonra tekrar oynama şansı buldu.

-Salih Uçan 8'de 8 yaptı-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, bu sezonki kupa mücadelesinde 8 maçın 8'inde de görev verdiği tek isim Salih Uçan oldu.

Sarı-lacivertli ekibin kupada yaptığı 8 maçın 7'sinde 11'de sahaya çıkan, 1'inde sonradan oyuna giren genç futbolcu, takımının yarı finale gelmesinde önemli bir payın sahibi oldu.

-Tribünlerde büyük boşluklar-
Fenerbahçeli taraftarlar, gruptan çıkmayı garantileyen sarı-lacivertli ekibin 1461 Trabzon mücadelesine çok fazla ilgi göstermedi.

Diğer maçlara göre kıyaslandığında tribünlerde daha az sayıda taraftar yer alarak, takımlarına destek verdi.

-1461 Trabzon'da Göksu Alhas sahaya kaptan olarak çıktı-
1461 Trabzon takımında Göksu Alhas, Fenerbahçe mücadelesinde kaptan olarak sahaya çıktı.

Fenerbahçeli futbolcuların, grup eşleşmeleri belli olduğunda, sosyal medyadaki bir mesajı nedeniyle tepki göstererek Trabzon'da yapılan ilk maçta elini sıkmadıkları 1461 Trabzonlu futbolcu Göksu Alhas, Kadıköy'de takımının kaptanı oldu.

Maç öncesi yapılan seremonide İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından iki takım futbolcuları da el sıkışarak sahadaki yerlerini aldı.

-VE MAÇ-

-Fenerbahçe: 2 - 1461 Trabzon: 3

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Hakan Ceylan, Emre Suna, İbrahim Bozbey Fenerbahçe: Serkan Kırıntılı, Orhan Şam, Mehmet Topal, Serdar Kesimal, Ziegler, Selçuk Şahin, Salih Uçan, Krasic, Mehmet Topuz, Caner Erkin, Semih Şentürk

1461 Trabzon: Fatih Öztürk, Göksu Alhas, Mehmet Kuruoğlu, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Abdulkadir Özdemir, Barış Memiş, Gökhan Alsan, Jebrin, Yusuf Erdoğan, Mustafa Tiryaki

Goller: Dk. 32 Caner Erkin, Dk. 40 Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Dk. 36 Mustafa Tiryaki, Dk. 66 Yusuf Erdoğan, Dk. 86 Jebrin (1461 Trabzon)