Alt Yapıda Antrenörken Trabzonspor’da Genel Menajer Oldum

Kayserispor Kulübü Genel Menajeri Süleyman Hurma, polisin düzenlediği bir etkinlikte yurtta kalan kimsesiz çocuklarla bir araya geldi.

Burada hayat hikayesini anlatan Hurma, 1992 yılında Karagümrük futbol takımında alt yapı antrenörlüğü yaparken Trabzonspor’dan genel menajerlik teklifi alarak mesleğe başladığını söyledi.

Kayseri İl Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'nce yürütülen 'Sıcak Yuvamızda Buluşalım Projesi' devam ediyor. Hayatta daha küçük yaşta kimsesiz ve yalnız kalmış çocukların yalnız olmadıklarını, ihtiyaç duydukları her anda yanlarında birilerinin olduğunu, onlara hatırlatmak ve kendilerine örnek alabilecekleri kamu kurum yetkilileri ile şehrin önde gelen kanaat önderlerinin ziyaretlerinin sağlandığı programa Süleyman Hurma ile birlikte Kayserisporlu futbolcu Bobo da dahil oldu. Süleyman Hurma ile futbolculardan Bobo, Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Talas Erkek Yetiştirme Yurdu’nda koruma altında bulunan çocukları ziyaret ederek sohbet etme imkanı buldular. Hayatından kesitler anlatan Hurma, 1992 yılı içerisinde Karagümrük futbol takımının alt yapı antrenörlüğü ve aynı zamanda bir şirketin seyahat acentesinin genel müdürlüğünü yaptığını hatırlattı. O dönemde Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in seyahat acentesi şirketlerinden birisine transfer olduğunu belirten Hurma, "Aynı dönemde Trabzonspor kulübünde asbaşkanlık yapan eski Bakanlardan Faruk Nafiz Özak’ın ısrarlarıyla genel menajerlik görevine başladım. Her zaman kazanmayı düşündüm. Yaptığım işlerde ise ikinciliği kabul etmedim. Hep zirveye oynadım.” dedi.

Hurma, çocuklardan gelen yoğun istek üzerine, çocukların koruma altında bulundukları erkek yetiştirme yurdunun koşulları ve mevzuatı uygun olduğu takdirde Kayserispor Futbol Takımı'nın deplasmanda oynayacağı herhangi bir lig müsabakasına gidiş-geliş ve bilet masraflarının kendisince karşılanma sözü verdi. Hurma, Erciyessporun Süper Lige çıkmasından da büyük mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. BOBO TÜRK VATANDAŞI OLMAK İSTİYORBobo, 9 Ocak 1985' Gravata (Brezilya) doğduğunu ve 10 yaşında Brezilya'nın Corinthians takımında futbola başladığını anlattı. İtalya’nın İnter takımında oynayan forvet oyuncusu Ronaldo’yu örnek aldığını, 2006-2011 yılları arası Beşiktaş futbol takımında forma giydiğini belirtti.

Kayserispor futbol takımını tercih ederek transfer olduğunu, Türk vatandaşı olmayı düşündüğü ancak statü gereği bunun zor olduğunu ifade etti.

Ziyaret sonrası Süleyman Hurma tarafından Kayserispor kulübünce hazırlanan 55 adet sarı-kırmızı renkli Kayserispor kaş kolları çocuklara hediye edildi. Çocukların isteği üzerine lig müsabakalarının izlenebilmesi amacıyla Lig TV kurulumu ile futbol takımı için 15 adet krampon, 1 adet kaleci eldiveni ile 4 adet futbol topu kulüp tarafından karşılanacak.