Trabzonspor’un Gözü Kupa’da

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hedeflerinin kısa vadede Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda İçel İdmanyurdu’nu mağlup ederek moral bulan Trabzonspor, gözünü Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacağı Medical Park Antalyaspor karşılaşmasına çevirdi. Ligde istikrarsız bir görüntü sergilemesine rağmen kupada hedefine emin adımlarla ilerleyen bordo-mavili takım, 12 puan ile lider durumda olduğu B grubunda, rakibini yenerek grubu lider tamamlamanın planlarını yapıyor.

Ligler statüsüne göre takımların birbiriyle oynadıkları tüm müsabakalar tamamlandıktan sonra, eş puana sahip takımlar kendi aralarındaki müsabaka sonuçlarına göre sıralanacak. Bundan dolayı bir üst tura çıkmayı garantileyen Trabzonspor, yarı finali avantaj elde edebileceği bir takıma karşı oynama adına Medical Park Antalyaspor müsabakasından mutlak galip ayrılmak istiyor. Ayrıca Karadeniz ekibi İçel İdmanyurdu galibiyeti sonrası sahasında, Antalyaspor’u yenerek taraftarına galibiyet armağan etmek istiyor. TOLUNAY KAFKAS: “HEDEFİMİZ KISA VADEDE TÜRKİYE KUPASINI ALMAK” Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kısa vadede hedeflerinin Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak olduğunu söyledi.

Futbolcularını da bu yönde motive eden Kafkas, Avrupa Kupaları’na katılmanın en kestirme yolunu Ziraat Türkiye Kupası olarak görüyor

Kaliteli bir takım olduklarını oyuncularına her fırsatta aktaran Kafkas, “Ben ve takımım mağlubiyeti kolay kolay kabul eden insanlar grubu olmayacağız. Agresif, çabuk oynayan kaleye çok çabuk inebilen, Trabzonspor ruhunu canlandırabilecek bir takım hedefliyorum. Kırılgan yapımızı zaman içinde pozitife dönüştüreceğiz. Kaliteli kadromuz var ama belli yerlerde yaşadığımız sıkıntılarda var. Sorunlarımızı kısa sürede atlatıp, bundan sonraki maçlarda Trabzonspor’un beklediği ve özlediği çıkabileceği en iyi yere çıkarak hedefimiz kısa vadede Türkiye kupasını kazanmak olacaktır” dedi.

MAREK CECH ‘İN’ EMERSON ‘OUT’ Trabzonspor eski teknik direktörü Şenol Güneş’in vazgeçilmezleri arasında yer alan Emerson, Tolunay Kafkas’ın göreve gelmesiyle birlikte formasını unuttu. Bordo-mavili takıma geldiği ilk günlerde sakatlığı konusunda eleştirilmesine rağmen kısa sürede kendini ispatlayarak takımın önemli isimlerinin başında gelen Brezilyalı oyuncu, Tolunay Kafkas’ın göreve gelmesiyle birlikte 18 kişilik kadroya bile giremedi.

Şenol Güneş döneminde takımda forma şansı bulamayan Marek Cech ise, Tolunay Kafkas’ın gelmesine en çok sevinenlerin başında geliyor. Kafkas’ın gelmesiyle birlikte bordo-mavili takımda adeta yeniden doğan Slovak oyuncu, 4 maçta 90 dakika giyerek sol tarafın değişmez ismi oldu. TRABZONSPOR’UN EN İYİ HUCÜM İKİLİSİ, HENRIQUE VE HALİL ALTIPTOP Sezon başından beri gol yollarında sıkıntı yaşayan Trabzonspor’da en iyi hücum ikilisi olarak Henrique ve Halil Altıptop göze çarpıyor. Bordo-mavili takımda Adrian ve Olcan 4’er gol atmalarına rağmen Henrique ve Halil, Spor Toto Süper Lig’de en iyi hücum ikilisi sıralamasında 17. sırada yer aldılar. İki oyuncudan Henrique ve Halil 3’er gole imza atarken Halil 2’de asist yaptı. 51 SARI KART 3 KIRMIZI KART Trabzonspor bu sezon oynadığı 23 maçta 51 sarı kart 3 de kırmızı kart gördü. Bordo-mavili takımın eski yıllara göre kart oranlarında düşüş yaşandı. Zaman zaman mücadele etmekte sıkıntı yaşayan bordo-mavili takımın bu durumu kartlara da yansıdı. Karadeniz ekibinde futbolcular direk olarak kırmızı kart görmedi. Bordo-mavili takımda Celustka, Serkan ve Zokora çift sarı karttan kırmızı kart gören oyuncular oldu .

Kaynak: İHA