Sporda Başörtüsü Serbestliği Şampiyon Betül Akbaş’ı Sevindirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sporcuların kıyafet kısıtlamasına uğramadan özgürce mücadele etmesine yönelik açıklaması Aydın’daki bayan sporcuları da sevindirdi.

Milli müsabakalara hazırlanan Aydınlı karateci Betül Akbaş, artık başörtüsünü çıkarmadan spor yapabildiğini ve hedefinin Aydın’ı en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti.

Karate hocası Mustafa Özsun nezaretinde çalışmalarına devam eden Aydındaki karatecilerin yarısı kızlardan oluşuyor. Daha önceleri maç ve antrenmanlara başörtüsünü çıkararak katılmak zorunda kaldığını belirten Aydınlı siyah kuşak sahibi Betül Akbaş, Bakanlığın genelgesinden sonra, başörtüsünü çıkarmadan spor yapabildiğini belirtti.

Başörtüsü serbestliğinin kendisini çok sevindirdiğini ve başörtülü olduğu için karate derslerine katılamayan arkadaşlarının da spora başlayacağını belirten Betül Akbaş, “İki ay öncesine kadar derslere başörtümüzü çıkararak girmek zorunda kalıyorduk. Başörtüsünün serbest olduğu açıklandı. Artık derslere başörtüsü ile çıkıyoruz” dedi.

Ulusal Karate Federasyonu'nun (UKF) aldığı karar doğrultusunda artık başörtüsü yasağının kalmadığını ve dini inancı gereği başını örten bayanların antrenman ve müsabakalara başörtüleri ile girebileceklerini belirten karate hocası Mustafa Özsu, başörtülü öğrencilerinden Betül Akbaş’ın oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu ve müsabakalarda iyi bir derece yapacağına inandığını söyledi.

Kaynak: İHA