Torku Konyaspor- Göztepe Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 23. haftasında sahasında Göztepe’yi ağırlayan Torku Konyaspor, mücadeleden 2-0 galip ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, haftalar sonra iç sahada galip geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Haftalardır bu takım çok iyi mücadele ediyordu. Bizim takım gerçekten iyi bir takım. Geldiğimden beri 9 maç üst seviye top oynadık. Böyle devam etmemiz lazım. İyi oyuna istikrarlı bir şekilde devam etmemiz lazım. Mağlubiyet olabilir ama iyi oynamamız lazım. Haftalardır gol kaçırıyoruz. Bu güzel bir şey. İyi şeyler oluyor. Herkesten ricam bu takımı destekleyin, iyi yerlere geleceğiz” dedi.

Torku Konyasporlu futbolcu Erdal Kılıçaslan ise, aldıkları 3 puanı taraftarlara armağan ettiğini dile getirerek, “Uzun zamandır iç sahada kazanamıyorduk. Bu istatistik Konyaspor’a yakışmıyordu. Evimizde her maç galip gelmemiz lazım. Elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bundan sonra bu galibiyetler devam edecek. Taraftar her zaman bizim arkamızda oldu. Kötü giderken onlar da haklı. Zevk almıyorlardı ama bu maçta aldılar. Gerçekten bize çok iyi destek oldular. 3 puan onlara armağan olsun” diye konuştu.

Yeşil-beyazlı oyuncu Recep Aydın da, uzun bir aradan sonra sahalarında galip geldiklerini vurgulayarak, “İyi oynuyorduk, sonuca yansıtamıyorduk ama 2 haftadır yansıtıyoruz. Bir galibiyet serisi başlatmamız gerekiyordu. Bunu başardık. Biz çok iyi bir takımız. Herkes her şeyini veriyor sahada. Bu da sahaya yanıyor. Taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların desteğiyle bir koşacağımıza bir daha koştuk. 3 puan onlara armağan olsun” şeklinde konuştu.

GÖZTEPE CEPHESİ Göztepe Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç ise, oyuna çok kötü başladıklarını belirterek, “Kalemizde hiç bu kadar gol pozisyonu görmedik. Dikkatlerin, konsantrasyonun tam olduğu bu süreçte bunu yaşamak çok ilginç bir analiz. Karşımızda formda bir ekip vardı. Daha sonra gol pozisyonları ürettik. Kalemizde de gördük. Bu kadar kötü sonuçlar aldığımız sürede kendimize iyi sonuçlar alacak maçları oynamamız lazım artık. Kötüyüz, ne ben ne oyuncular kötü gidişatı durdurabiliyoruz. Herkesin küme düşme yolunda çok zorlu bir yolun içine girdiğimizi anlaması lazım” dedi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Ali Kuçik ise, erken gol yediklerini için oyunlarının bozulduğunu savunarak, “Buraya puan almaya gelmiştik. Kötü bir durumdayız. Bu durumdan çıkmayı istiyoruz. İlerleyen haftalarda takımı üst sıralara taşımak istiyoruz. Devre arası 2-3 oyuncu geldi ama takım olamadık. Üzerimizde bir yük var bunu anlamadık. İnşallah şanssızlığımızı kıracağız” ifadelerini kullandı.

Göztepe'li Halil Akbunar da, maç kötü başladıklarını dile getirerek, “Alt sıralardan kurtulmak için çıkış maçı olarak görüyorduk. Golü yedikten sonra oyunun ilk 20 dakikası dengeler gibi olduk ama olmadı. Haftaya oynayacağımız Erciyes maçında çıkış yakalamak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA