Oryantiring Şampiyonasında Takım Halinde Birinci İspanya Oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 21-24 Şubat tarihleri arası yapılan 2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası 30 ülkeden 660 yabancı, bin 250 yerli sporcunun katılmasıyla sona erdi.

Şampiyona sonunda takım halinde İspanya birinci, Türkiye ikinci ve İtalya üçüncü oldu. Şampiyona Sorgun Çamlığı, Titreyengöl, Selge ve Seleukeia Antik Kent parkurlarında 4 etapta yapıldı. Seleukeia Antik Kent Yarışı sonrası Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi.

Tören öncesi Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yerli ve yabancı sporculara hitaben konuşma yaptı. 21 yaş elit erkek ve elit bayan sporcularda da üstünlüğü İspanya, İtalya ve Türkiyeli koşarak yön bulma sporcuları sağladı.

Şampiyonda dereceye giren sporcuların madalya ve kupalarını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Uluslararası Oryantiring Federasyonu(IOF) Yönetim Kurulu Üyesi Tatiana Kalenderoğlu ve IOF yöneticileri verdi. Şampiyonaya en fazla sayıda sporcu ile katılan ülke Norveç oldu. İkinci sırada İsveç ve üçüncü sırada Finlandiya oldu. Başkan Sözen, şampiyonaya katılan yerli ve yabancı sporculara Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini dünya gündemine taşıdıkları için teşekkür etti .