Fikret Orman: Bir Sezon Dışarda Oynayacağız

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nın yerine yapılacak stadın bir yıl içinde bitirileceğini ve 2014 yılında yeni statlarında maç oynamayı istediklerini söyledi.

2012 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında Başkan Fikret Orman, Beşiktaş İnönü Stadı'nın yerine yapılacak stat konusunda bilgiler verdi.

BJK İnönü Stadyumu Yenileme Projesi adı altında üyelere barkovizyon izleten başkan, daha sonrası şunları ifade etti: "Beşiktaş'ta 6 senedir bir stat konuşuluyor. Ben sadece görsellerle değil bütün süreci en başından beri anlatacağım. Süleyman Seba'dan bu yana Serdar Bilgili döneminde Akatlar Spor Salonu yapıldı. O günden bu yana Beşiktaş'ta tesis anlamında bir çivi çakılmadı. Yeni yapılacak stadımızın izinleri konusunda bize destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve belediye başkanlarına teşekkür ediyorum."

2002 yılında kendisinin Beşiktaş'ın yeni stada ihtiyacı olduğu konusunda yapmış olduğu sunumdan örnekler veren Fikret Orman, "Stadımızın 1947 yılında açılmıştır ve o günün şartlarına göre yapılmıştır. 2002 yılında stat ihtiyacımız olduğunu ifade etmiştim. Stadımızı kimseye hizmet verimyor. Çağ çok değişti. 2002 yılındaki rapor bu stadın ömrünü tamamladığı yönündeydi. Rakiplerimiz stat konusunda yapmış olduğu yatırımların karşılığını almaya başladılar. Rakipler stat konusunda 30 ile 45 milyon Dolar arasında gelir elde ettiler. 2004 yılında aday olduğumda stat projesi programım vardı; ama olmadı. 26 Mart'ta göreve geldiğmiz zaman yine hiçbir plan yoktu. Tekrar çalışmalara başladık. Bir stat projesine başladık, birçok stadı izledik. 05.12.2012 yılında imar planı onaylandı. Su seviyesinin altında bir inşaat yapacağız. Taşın altına elimizi koyacağız. Bu proje bahsedildiği gibi 150 milyon dolarları bulmayacaktır. Bir ihale komisyonu kurup her zarf açıldığında kimin ne teklif verdiğini göreceksiniz. Hiçbir şaibe olmayacaktır." diye konuştu.

Başkan Orman, ligin bitimi ile birlikte yeni açık tribününden başlamak üzere yıkım çalışmalarına başlayacaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Sadece bir sezon dışarda oynayacağız. 2014 sezonuna yeni sezonda başlamayı hedefliyoruz. Stadımız çelik halatlar üzerine yapılacak bir yapıdır. Biraz pahalı olacaktır. Yeni stadın görüntüsü hem modern hem tarihi görüntüsünü yaşayacaktır."