Fenerbahçe 3 Puanı Son Dakikalarda Aldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında kendi sahasında Kasımpaşa ile oynadığı maçtan son dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, telafisi olmayan maçlar oynadıklarını söyleyerek, “İlk yarıda haddince fazla puan yitirdik. Puan kayıpları egemen takımlar için fazla oldu. Finale doğru giderken her üç kulvarda da özellikle ligdeki pozisyonumuz açısından mutlaka kazanmalıydık. Maç arzu etmediğimiz şekilde başladı.

Oturmaya fırsat bulamadan mağlup başladık. Son derece arzulu bir durum vardı. Sadece bu bizde değil de taraftarımızda da böyleydi. İkisi de bir araya gelmişken, her şey Fenerbahçe'nin gücünü yukarı çıkaracak gibi görünürken gol soğuk bir etki yaptı. Sonra maça katılmaya ve kontrolü ele almaya başladık. Sonucu iyi getirdik. Kazandığımız için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Takımın daha önceden kondisyon eksikliği nedeniyle eleştirildiği fakat şuanda bunun tam tersi olduğu yönünde sorulan soru üzerine Kocaman, “Yok dememe lazım yoktu. Çünkü şu anda tam tersini rahat bir şekilde söyleyebilir aynı şeyi söylemeyenler. Arka arkaya sadece Fenerbahçe'ye ait değil bu yorumlama tekniği. İki maçı arka arkaya sonlarda gol yersiniz kondisyon düşüktür. Hele bir de yerli antrenör çalıştırıyorsa daha da düşüktür. Bunlar klişeler. Bugün dünyada artık hep söylüyoruz. Antrenörler arasında çok çok büyük farklar kalmadı. Esas olan kapasiteli oyuncuları bir araya getirebilmek. Varsa elinizde iyi oyuncular ve bunları iyi antrene ediyorsanız sorunun büyük kısmını ortadan kaldırmış olursunuz. Sadece bu da önemli değil buna rağmen zafiyet gösterebilirsiniz. Bu da beraber oynama yardımlaşma duyguları bir araya gelince adım atmış olursunuz. Şu anda Fenerbahçe'deki en büyük fark bu şekilde. Mücadele kapasitesi ve yardımlaşma kapasitesi yüksek oyuncularımız var” diye konuştu.

Hakemle ilgili eleştiriler üzerine ise Kocaman şöyle konuştu: “Kazanmak ve kazanmaya giden yolda her şey mubah diye düşünüyoruz hepimiz. Oyundan çalmak, oyunu soğutmak ve benzeri şeyle rahat bir şekilde yapılıyor. Bunu biz de yapıyoruz tabi. Kendimiz bir yana ayırmadan söyleyelim. Almanya'dan birçok maç seyrediyorum hakemler 1-2 dakika ekliyor. Nedeni oyuncular oyundan çalmıyorlar. Oyunu oynamak için oynuyorlar. Oyunun güzelliği daha fazla ön planda. Burada kazanırsan varsın kaybedersen yoksun. Bizim tarafımızı da diğer tarafları da anlayabiliyorum. Zaten maç biz kazanmak zorundayız. Kasımpaşa yukarıdaki iddialarını devam ettirmek istiyorlardı. Bu sportif çatışmada gerginlik çıkması çok doğal. Bütün bunların arasında sakin kalması gereken hakemdi. Kasımpaşalıların da bizim de hakemden şikayet etmeleri çok doğal. Yetenekli bir genç. Olacak gibi görünüyor. Bugünkü maç biraz kontrolü elinden yitirdiği maç olarak göründü. Var olan gerginliğin bir misli daha artmasına neden oldu.” Yoğun maç trafiği hakkında yöneltilen soru üzerine Kocaman, “Yüksek arzuyu görmek, istediğini görmek beni mutlu etti. Bununla beraber daha da önemlisi, bu takımın en büyük gücü taraftarıdır. İkisinin bir araya geldiğini görmek şampiyonluk yolunda iştahımızı biraz daha artırdı. Özerten'in demecine göz atım. Habertürk gazetesine çıkmıştı. Benimle ilgili bir haber çıktı. Ben böyle bir açıklamada bulunmadım. Özerten demece yanıt vermeye çalışıyor yanlış. Benim söylediğim birkaç seferdir aynı şeyler oluyor. Eskişehirspor İçel maçından önce de aynı şeyler söylemiştim. Çarşamba oynayacağımız maç ne bizim 1461'i ne Fenerbahçe’yi 1.'lik veya 2'lik açısından ilgilendirmeyen bir maç. İddianın ortada olmadığı bir maç. Bu kadar hassas düşünüyorlarsa bunu da düşünebilirlerdi diye tahmin ediyorum” yanıtını verdi. SOW VE WEBO’NUN AÇIKLAMALARI Sarı-lacivertli futbolcu Sow, özelikle maçın başında yedikleri golle işleri zora soktuklarını söyleyerek, “Kasımpaşa iyi defans yaptı ve Gol fırsatı bulamadık. Onlarında fazla gol pozisyonu olmadı. İkinci yarıda hocanın verdiği taktiklerle önde basarak iyi başladık. Kale önünde çok iyi bastık. Sonuçta 3 gol attık ve maçı kazandık” dedi.

Fenerbahçe’nin yoğun maç periyoduyla ilgili sorulan soruya ise Sow, “Çok maç oynadığımız doğru. Hem kafa hem de vücut için kolay değil. Hocanın da maçı çevirmek istediğini her zaman gördük. Bu anlamda hocamız Reto’yu dinlendirdi. Bende kenarda başladım. Avrupa Ligi sonrasında zorlu periyoda gireceğiz” dedi.

Fenerbahçeli futbolcu Webo, maça mağlup başladıklarını belirterek, “Kasımpaşa gibi iyi bir takıma karşı 1-0 geride başlamak zor bir durum. Yediğimiz golle az daha planlarımızı değişecekti. Ama futbolcular, taraftarlar varlığını gösterdi. Takım arkadaşlarım gerçek bir ruha sahip olduklarını ortaya koydular” diye konuştu.

Kendisine verilen penaltı pozisyonu hakkında ise Webo, “Hakemlerin işi gördüklerini çalmak. Bunlar, polemik bunun içinde olmak istemiyorum. Bunun içine girersek çıkamayız. Pozisyon netti hakem bunun kararını verdi” yorumunu yaptı .

Kaynak: İHA