Eriş: Şaka Gibi Gol Yedik, Kazanmayı Çok İsterdik

PTT 1. Lig'de mücadele eden Adanaspor ile Adana Demirspor arasındaki "derbi" karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Karşılaşmanın ardından Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, “Kazanmayı ve bu galibiyeti taraftarımıza hediye etmeyi çok isterdik. Yediğimiz şaka gibi golden sonra toparlanmak zor oldu.” derken Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise kazanmaya daha yakın bir oyun sergilediklerini bildirip, keyifli bir karşılaşma izlettiklerini kaydetti.

Eriş, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Adanaspor taraftarının karşılaşmada muhteşem bir görüntüsü olduğunu hatırlatarak, Adana'ya yakışır bir görüntü sergilediklerini söyledi.

Eriş, “Bu anlamda taraftarlara hayranlığımı dile getirmeden geçemeyeceğim. Bugün Adanaspor taraftarını inanılmaz takdire değer buldum. Müthiş bir hava yaratmışlar. Gönül isterdi ki bu maçı kazanarak bu güzel havayı taçlandırarak hediye edelim. Ama olmadı.” diye konuştu.

1461 Trabzon müsabakasında olduğu gibi, oyunun 2. dakikasında şaka gibi bir gol yediklerini hatırlatan Eriş, bu golden sonra demoralize olduklarını ancak çabuk toparlandıklarını bildirdi. Adana Demirspor ile baskısı yüksek, gerilimi yüksek oyun oynadıklarını anlatan Eriş, golün ardından pozisyon da ürettiklerini, özellikle ikinci devrede istatistiki olarak topa çok daha fazla hakim olduklarını bildirdi. Eriş, şunları kaydetti: “Gol pozisyonlarında, pas tercihlerini doğru yapabilseydik, belki de çok daha gol üretkenliği yakalayabilirdik. Kazanamadığımız bir müsabakadan beraberlikle ayrıldığımız için çok mutlu olduğumu söyleyemem. Ligdeki puan her zaman çok önemli diye düşündüğümüz zaman da alınan puanın önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Kazanmayı çok arzu ederdik. Bu taraftara kazanmayı armağan etmek isterdik. Olmadı. İlk devrede kaybettiğimiz müsabakanın arkasından Adana Demirspor ile olan aramızdaki bu rekabeti çok güzel kazanarak noktalamak isterdik. 11 müsabaka var. Hedefimizden sapma olmadan yolumuza devam ediyoruz. Her geçen gün farklı bir Adanaspor çıktığını düşünüyorum. İlerleyen haftalar bizim için çok daha iyi olacak. Çok daha puan kazanabilecek bir takım haline döneceğimizi düşünüyorum.”Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise, keyifli bir müsabaka izlettiklerini söyledi.

Oyuncuların çok üst düzey mücadele ettiklerini anlatan Uğur, “İlk 30 dakika belki de bu zamana kadar oynamış olduğumuz oyunların en güzelini, en iyisini ortaya koyduk.” dedi.

Bu sırada gol bulduklarını anlatan Uğur, “Kazanmaya daha yakın takım olarak göründük. Tabiki bu bizim için önemli. Adana derbisinin böyle sıkıntısız bitmesi her şeyden önemli bana göre. İki takımın oyuncularını da canı gönülden kutluyorum. Güzel bir müsabaka oldu.” diye konuştu.

Hücum hattındaki eksikliklerinin aşikar olduğunu dile getiren Uğur, görev verdiği oyuncuların çok iyi mücadele ettiklerini bunun da kendisi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.