Çalımbay: Maçı Kaybedecek Bir Futbol Oynamadık

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçı kaybedecek bir futbol oynamadıklarını söyledi.

Çalımbay, 1 - 0 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, “10 kişi kalana kadar karşılıklı ataklarla geçiyordu. Bizim daha çok atağımız vardı. Geçen hafta da bu hafta da Son paslarda bir türlü dikkatli olamadık. Girdiğimiz pozisyonları harcadık. 10 kişi kaldıktan Sonra Beşiktaş’ın belli bir üstünlüğü oldu. Ama bizim de zaman zaman ona rağmen her türlü riske girerek tabii ki oyun disiplininden kopmadan pozisyon bulduk. Maçı kaybedecek bir futbol oynamadık. Kötü oynasaydık kabul edecektim ama, oynadığımız futbolun karşılığı bu olmaması gerekiyordu. Hakemin vermediği penaltı var. Belki verse bir sürü şey yapabilirdik. Oynadığımız maçın karşılığını alamadık. Beşiktaş’ın kalecisi de en iyi maçlarından birini oynadı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. En kısa sürede bunu düzeltmemiz gerekiyor. Daha dikkatli bir şekilde bakacağız” dedi.

Kaleci Borjan’ın oyunu ciddiye almadığı şeklindeki bir soruya Çalımbay, “Zamana karşı oynamıştır veya bir düşüncesi vardır, ciddiyetsiz oyuncu bizde oynayamaz. Oyalaması, beklemesi yanlış olabilir ama bilerek yapmamıştır” dedi.

Çalımbay, hakemlerin her zaman hata yaptığını ancak bu maçta yapılan hatanın kendilerine pahalıya malolduğunu savundu. Sivassporlu Adem ve Ziya ise maçın hakkının beraberlik olduğunu belirterek artık bu maçı unutacaklarını ve kupa maçına odaklanacaklarını söyledi.