Aykut Kocaman: Kazandığımız İçin Mutluyuz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, mutlaka kazanmak zorunda oldukları Kasımpaşa maçını kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın kendi sahasında Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, telafisi olmayan maçlar oynadıklarını ifade ederek, "Sezonun ilk yarısında bütün takımlar haddinden fazla puan kaybetti. Bu yıl geçen yıllara göre fazla puan kaybı yaşandı. Sezonun sonlarına doğru giderken üç kulvarda da ligdeki pozisyonumuz açısından mutlaka ama mutlaka kazanmak zorundaydık. Maç hiç arzu etmediğimiz şekilde başladı.

Maça böyle geriden başlamak soğuk bir etkisi yaptık. Maça daha sonrasında katıldık ve kazandığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

Karşılaşma sonrasında her iki tarafında hakemlerden fazla şikayetçi olduğunu dile getiren Kocaman, "Türkiye'de kazanmak için herşey mübah gibi davranılıyor. Aynısını bizde yapıyoruz. Almanya'da maçlardan sonra bir dakika ekleniyor. Çünkü maç içinde yatan olmuyor. Onlar oyunu oynamak için oynuyorlar. Zaten oyunun güzelliği de burada. Bugünkü maça baktığınız zaman gerginlik her taraftan vardı. Maçı bizim kazanmak zorunda olmamız, onların bizi yorgun görüp maçı kazanmak istekleri, maçın başında verilen penaltı iki tarafında bu çatışmadan gerginlik çıkması normaldi. Maçın başında verilen penaltı da gerginliği arttırdı. Bu ortamda sakin kalması gereken tek kişi hakemdi. Ancak o da biraz kontrolü elinden yitirdiği maç içinde gözüktü." dedi.

Kocaman, takımın oynadığı futboldan dolayı şampiyonluk iştahlarının kabardığını ifade etti.

Öte yandan Fenerbahçe'nin karşılaşmayı fazla dinlenmeden pazar günü oynatılması hakkındaki yorumlar konusunda Aykut Kocaman, şunları dile getirdi: "Ufuk Özerten'in açıklamalarını ben bugün gördüm. Ben zaten gerekli açıklamaları maçtan sonra yayıncı kuruluşa perşembe gecesi yapmıştım. Bizim maçlarımızı böyle yoğunlukta oynamamız sadece bir maçta değil. Bizim çarşamba günü oynayacağımızı 1461 maçı ne bizim adımıza ne onlar adına ilgilendirmeyen maçtı. Her hangi bir iddianın olmadığı bir maçtı. Bu kadar hassas düşünüyorlarsa keşke bunu da düşünebilirlerdi."