Avrupa Bayanlar Eurohockey Turnuvası'nda Şampiyon Türkiye

Portekiz’in Başkenti Lizbon’da gerçekleşen Eurohockey 2013 turnuvasında ülkemizi temsil eden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı tüm maçlarını kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan ve Bolu’da faaliyet gösteren AİBÜ Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, elde ettiği bu başarıyla Türkiye'de de bir ilke imza attı.Macaristan, İsveç, Portekiz, İrlanda, Belçika ve Galler’den gelen takımların mücadelesine sahne olan turnuvada Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı 6 karşılaşmanın 6’sını da kazandı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, ülkemizi başarıyla temsil eden öğrencileri tebrik ederek, “Avrupa şampiyonu olarak ülkemize, şehrimize ve üniversitemize büyük gurur yaşatan öğrencilerimizi, öğretim üyelerimiz, teknik heyeti tebrik ediyor, takımın başarısı maddi manevi destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Toplam 41 golle turnuvayı kazanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı'nın aldığı maç sonuçları şu şekilde:

Abant Izzet Baysal USC - Royal Evere White Star HC: 5-4
Abant Izzet Baysal USC - Ards Ladies HC: 6-0
Abant Izzet Baysal USC - CF os Belenenses: 5-3
Howardian LHC - Abant Izzet Baysal USC: 1-6
Partille SC - Abant Izzet Baysal USC: 1-3
Agyse - Abant Izzet Baysal USC: 0-16