Alp Disiplini 2. Etap Kayak Yarışları Erciyes’te Tamamlandı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini Büyükler ve Gençler 2. Etap Yarışları Kayseri'de tamamlandı.

Yarışlar sırasında düşerek sakatlanan bir kayakçı, kayak milli takım doktoru ve Jandarma Arama Kurtarma(JAK) timinin müdahalesinden sonra kar motosikleti ile hastaneye götürülmesi için taşındı.

Erciyes Kayak Merkezi birinci ve ikinci istasyon arasındaki Bedük tepesinde, 12 ilden 24'ü bayan toplam 87 sporcunun katılımı ile tamamlandı. Yarışlar sonunda büyük bayanlar ve büyük erkeklerde ilk 4'e, genç bayanlar ile genç erkeklerde ise ilk 6'ya giren sporcular, 24 Mart'ta yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu As Başkanı Cemil Kayhan, yarış için tüm önlemlerin eksiksiz alındığına dikkat çekti. Kayhan, yarışlarda ilk gün slalom, ikinci gün büyük slalom ve son gün ise Süper G müsabakalarının gerçekleştirildiğini belirterek, sporcuların güvenliği için pist kenarlarına emniyet fileleri çekildiğini de açıkladı.

Yarışların son gününde kayakçılar Süper G için ter döktü. Yarışlar sırasında Erzurum bölgesinden büyük genç erkekler kategorisinde zamana karşı yarışan Bitlisli Yusuf Ziya Eren dengesini kaybederek düştü. Düştükten sonra ayağa kalkarak yarışmayı tamamlayan Yusuf Ziya Eren bitiş noktasında sırt ve ayak bölgesindeki ağrı ile diğer sporcuların arasına oturdu. Burada yarış giysileri çıkartılan kayakçıya ilk olarak bölgede hazır bekletilen Erciyes Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, daha sonra ile üst bölgede bulunan milli takım doktoru Umut Ocak müdahale etti. Sakatlanan kayakçı müdahale sonrası, Erciyes JAK timinin kar motosikletli, amortisörlü sedyesi ile tesisler bölgesine, buradan da ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Ana bilim dalı travma bölümüne götürüldü. Doktor Umut Ocak, sakatlanan kayakçının genel durumunun iyi olduğunu, kırık-çıkık ve benzeri olaylara karşı önlem amaçlı hastaneye gönderildiğini açıkladı.