Trabzonspor kötü gidişe Mersin'de 'dur' dedi

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Mersin İdman Yurdu deplasmanında kritik bir maça çıkan Trabzonspor, Paulo Henrique'nin attığı tek golle altın değerinde 3 puan aldı

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda karşı karşıya geldi. Saha ve hava şartlarının futbol oynamaya elverişli olduğu maçta kazanan taraf 1-0'lık skorla deplasman takımı Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü 36. dakikada Paulo Henrique kaydetti.

Mersin İdman Yurdu, maçın genelinde Trabzonspor'a nazaran daha çok pozisyona giren taraftı. Buna rağmen Trabzonspor temkinli bir oyun ve etkili kontraatak girişimleriyle zorlu Mersin deplasmanından 3 puanla ayrılmasını bildi.

Trabzonspor bu galibiyetin ardından puanını 30'a yükseltti ve olası bir mağlubiyet halinde yaklaşacağı düşme potası ile aradaki puan farkını açtı. Bordo-mavililer aynı zamanda üst sıralara tırmanmak adına da önemli bir adım attı. Mersin İdman Yurdu ise 20 puanda kalarak lige tutunma yarışında yara aldı. Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Trabzonspor, Kasımpaşa'ya konuk olurken, Mersin İdman Yurdu da Kayserispor deplasmanında 3 puan mücadelesi verecek.

REVİZYON SONUÇ VERDİ

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki maçta Mersin İdman Yurdu'na konuk olan Trabzonspor, Fenerbahçe derbisi sonrası kadrosunda büyük bir revizyona gitmek zorunda kaldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, defansta Sol Bamba ve Giray Kaçar yerine Abdullah Karmil ve Mustafa Yumlu'ya şans verdi. Orta sahada cezası nedeniyle geçen haftaki önemli maçta oynayamayan Didier Zokora formasını geri alırken, Marek Sapara da kadroda kendine yer buldu. Adrian Mierzejewski ile Yasin Öztekin ise orta sahada bu hafta ilk 11'e giremedi. Forvette ise Marc Janko'nun yerine sahadaki yerini alan Paulo Henrique, ilk 11'e golle döndü ve takımına 3 puanı getiren isim oldu.

TEK GOL ÜÇ PUAN

Mersin İdman Yurdu, maç boyunca gol aradı ama bir türlü kale önünde emeğinin karşılığını alamadı. Trabzonspor ise rakibinin ofansif oyununu avantaja çevirmeyi başardı. Maçın 35. dakikasında Mersin İdman Yurdu'nun gole çok yaklaştığı pozisyonun devamında hızlı bir şekide atağa çıkan Trabzonspor, kaleciyle karşı kalan Paulo Henrique'nin şık aşırtma golüyle öne geçmeyi başardı. Bordo-mavililer maçın sonuna kadar yakaladıkları skor avantajını korumayı başarıp, Mersin deplasmanında sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.