Panzerler, Uefa Avrupa Ligi’nde Çöktü

UEFA Avrupa Ligi’nde 4 takımla mücadele eden Alman takımlarından 3’ü elenerek herkesi şaşırttı.

Panzerlerden Hannover 96, Borussia Mönchengladbach ve Bayer Leverkusen rakiplerine elenirken, Stuttgart üçüncü tur vizesi alan tek Alman temsilcisi oldu. Devler Ligi ikinci turu ilk maçlarında Dortmund, Bayern Münih ve Schalke 04 deplasmanda oynadıkları maçlardan iyi skorla dönerek tur için avantaj elde ederken, UEFA Avrupa Ligi’ne katılan Alman ekipleri ise tam bir hayal kırıklığına uğrattı. Dört ekiple ikinci tura yükselen Panzerlerden Hannover 96, Borussia Mönchengladbach ve Bayer Leverkusen rakiplerine elenirken, Stuttgart üçüncü tur vizesi alan tek Alman temsilcisi oldu.


Bundesliga’da beş hafta sonra ilk galibiyetini Hoffenheim karşısında alarak kendine gelen Stuttgart, kendi sahasındaki 1-1’in rövanşında Belçika’nın Genk takımına konuk oldu. Rakibini zorlu mücadelenin ardından 2-0 yenmeyi başaran Kırmızı-Beyazlılar tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde üçüncü tur sevinci yaşadı. Türk futbolcu Serdar Taşçı’nın kaptan olarak çıktığı maçta Alman ekibine turu getiren golleri Arthur Boka ve Christian Gentner'in ayağından geldi. Stuttgart 7 -14 Mart tarihlerinde oynanacak 3’üncü tur mücadelelerinde İtalya’nın Lazio takımıyla çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek. Bundesliga’da geçen sezonki performansından bir hayli uzak olan Borussia Mönchengladbach, sahasında 3-3 berabere kaldığı İtalya’nın güçlü ekibi Lazio karşısında, deplasmanda fazla direnemedi. Siyah-Beyazlılar rakibine 2-0 kaybederek, Avrupa Ligi’ne erken veda etti. Türk hakem Hüseyin Göçek’in başarılı bir yönetim gösterdiği mücadelede Lazio’ya bir üst turu getiren sayıları Antonio Candreva ve Alvaro Gonzalez kaydetti.

Ligde bu sezon ilk üç sırayı hedefleyen Bayer Leverkuse, aynı başarıyı Avrupa’da gösteremedi. Sahasında 1-0 yenildiği maçın rövanşında Benfica’ya konuk olan Kırmızı-Siyahlılar rakibine bu kez 2-1’lik skorla boyun eğerek Avrupa defterini kapattı. Portekiz ekibi 60’ıncı dakikada Ola John ile öne geçerken, Leverkusen bu gole 75’inci dakikada Andre Schürrle ile karşılık verdi. Ancak beraberlikten iki dakika sonra Nermanja Matic’in üstünlük sayısına engel olamayan Leverkusen, sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Geçen yıl UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kadar çıkarak dikkatleri üzerine çeken Hannover 96, bu kez kupaya 2. turda veda etti. Alman ekibi ilk maçta 3-1 yenildiği Rus temsilcisi Anji’yi konuk eden Hannover’in aldığı 1-1’lik sonucu turu getirmeye yetmedi.
Ev sahibi ekibin Sergio Pinto’nun golüne Lacina Traore ile cevap verince mücadele 1-1 sona erdi .