Oryantiring Şampiyonası 3. Etap Yarışlarına 650 Yabancı Sporcu Katılacak

2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası 3. Etap yarışlarına 26 ülkeden 650 yabancı sporcunun katılacağı bildirildi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) Başkanı Tekin Çolakoğlu, 21-24 Şubat tarihleri arası yapılan 2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası'nın 3'ncü etabının dünyaca ünlü Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı içinde yer alan Selge Antik Kent'te yapılacağını söyledi.

Çolakoğlu, Selge ve Seleukeia Antik Kent parkurunda yapılacak olan yarışmada alınan puanların dünya sıralamasına etki edeceğini söyledi.

2014 Oryantiring Dünya Kupası birinci ayağının Antalya'da yapılacağı müjdesini veren Çolakoğlu, şampiyonaya en fazla sporcu gönderen ülkenin 212 katılımcı ile Norveç olduğunu kaydetti.

Çolakoğlu, "Oryantiring koşarak bir anlamda satranç oynamadır. Koşarak yön bulma sporu oryantiring İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'da 100 yıldır yapılıyor. Ülkemizde son 10 yıldır 10 yaşından 80 yaşına herkesin yaptığı spor haline geldi. Koşarak yön bulma sporuna katılan yabancı sporcuların ülkemizden memnun ayrılması kendi ülkelerinde kültür elçisi konumuna getirecektir. Şampiyonaya katılan 26 ülkeden 650 yabancı sporcu kendi ülkelerinde ülkemizi en güzel şekilde tanıtacağına inanıyorum. Yabancı sporcular Selge ve Seleukeia antik kentleri en güzel şekilde tanıtacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.