Milli Sporcu, Rekor Denemesini Hava Muhalefeti Nedeniyle İptal Etti

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrin Cenk Ulusoy, Çıldır Gölü'nde 24 Şubat'ta yapmayı planladığı 72 metre paletsiz yatay dalış rekor denemesini, hava muhalefeti nedeniyle iptal etti.

Ulusoy, suyun karanlık olması ve hava muhalefeti nedeniyle programını iptal ettiğini belirterek, “ Çıldır Gölü'nün güzelliğini, güzel bir projeyle taçlandıralım istedik. Bu da 24 Şubat'ta yapacağımız rekor denemesiydi. Fakat geldiğimizden beri yaşanan olumsuzluklar, özellikle olumsuz hava şartları nedeniyle psikolojimi bir türlü toparlayamadım. Kuyuların sürekli kapalı olması ve sudaki görüş mesafesinin olmaması bize zor anlar yaşattı. Daha sonra da kuyulara bıraktığımız ipin kopmasıyla çok ciddi bir risk alacağımızı düşündük. Geldiğim günden beri en fazla dört antrenman yapabildim. Olumsuzluklar bize çalışmamız için fırsat vermedi. Daha çok risk almadan biz bu işi burada noktalayalım dedik." dedi.

Ulusoy, gelecek yıl Çıldır Gölü’nde rekor denemesini gerçekleştirmek için tekrar geleceğini sözlerine ekledi.

Çıldır'a 5 Şubat'ta gelen Ulusoy, 131 metre yatay dalış rekor denemesini iptal ederek, gölde 110 metreyi paletsiz aşmayı planlamış, daha sonra, dünya rekoru için 72 metreyi paletsiz geçmeyi hedeflemişti. Milli sporcu, düşündüğü hiçbir organizasyonu yaparak Ardahan'dan ayrıldı .