Amatör Futbol Takımı Parkta Antrenman Yapıyor

Adana'da 2. Amatör Kümede mücadele eden Kanalgücü futbol takımı, mahalle arasında bulunan sahalarının yağmur nedeniyle sık sık çamur deryasına dönmesi yüzünden, parkta antrenman yapmak zorunda kalıyor.

Kanalgücü futbol takımının 30 yıldır hem teknik direktörlük hem de başkanlığını yapan İhsan Yalkın, ileride başarılı bir futbolcu olmak isteyen çocukları var gücüyle çalıştırıyor. Takımın en büyük sorunu 30 yıldır bir antrenman sahasının yapılmaması. Mahalle arasında yapılan saha çim olmadığı için her yağmurda çamur deryasına dönmesi ve içerisinden araçların geçip park etmesinden dolayı takım antrenman yapmakta güçlük çekiyor. Teknik direktör İhsan Yalkın, çareyi sahanın hemen yanında bulunan belediye tarafından parkta, takıma antrenman yapmakta buldu Yalkın, zemini çim olan parkta sporcularına toplu topsuz, antrenman yaptırıyor

İhsan Yalkın, 2010 yılında Amatör Spor Kulüpler Federasyonu tarafından yılın antrenörü seçildiğini belirterek, "Ben 30 yıldır bu takımın başındayım, Türk futboluna bir sürü yetenekli futbolcu yetiştirdim. Ama bize kimse önem vermiyor. Halimizi görüyorsunuz parkta antrenman yapıyoruz. Çünkü bize verilen ya da yapılan saha toprak olduğu için her yağmurda çamur oluyor. Bırakın antrenman yapmayı sahaya adım atamıyoruz. Bu nedenle çocuklar antrenmandan geri kalmaması için parkta antrenman yaptırıyorum. İze saha yapılması için 30 yıldır uğraşıyorum ama kimse sesimizi duymuyor" dedi.

Türkiye'de imkanların artmasına rağmen kimsenin amatör takımlara önem vermediğini ifade eden Yalkın, "Eskiden imkanlar daha kısıtlıydı ama Adana her yıl star futbolcu yetiştirirdi. Ancak şimdi duyuyor musunuz? Adanalı yıldız futbolcu var mı? Bu memleket Fatih Terim'i yetiştirmiş bir kent. En son Hasan Şaş çıktı, ondan sonra Adana'dan futbolcu yetişmiyor. Niye? Adana'da çok kaliteli futbolcu var ama imkanlar kısıtlı. Bu nedenle Türk Milli Takım’ın halini de görüyorsunuz. Amatöre önem verilmeli" diye konuştu.

Yalkın takımının 2. amatör kümede şampiyonluğa oynayan bir takım olduğunu kaydetti.

12 yaşındaki Yusuf Kaan Kemer, sahaları olmadığı için çok zorluk çektiklerini ancak yılmadan parkta antrenman yaptıklarını belirterek ileride Burak Yılmaz ya da Drogba gibi ünlü bir futbolcu olmak istediğini söyledi.

13 yaşındaki Yasin Sapmaz ise sahalarının her yağmurda çamur olduğunu, ayrıca araçların park ettiğini bu nedenle parkta antrenman yapmak zorunda kaldıklarını anlattı.

12 yaşındaki Mustafa Efkar ise çok iyi bir futbolcu olmak için parkta bile antrenman yaptıklarını kendine Buffon'u örnek aldığını onun gibi dünyaca ünlü bir kaleci olmak istediğini ifade etti.

Kaynak: İHA