Orhangazispor’da Borç Krizi

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Orhangazispor, SGK ve vergi borçları sebebiyle sıkıntılı günler yaşıyor.

Kulüp ve bazı yöneticilerin hesaplarına el konulan Orhangazispor’un yöneticileri Kaymakam M. Selman Yurdaer’i ziyaret etti. Orhangazispor’a destek için ilçe dinamiklerinin harekete geçirilmesi kararlaştırıldı. Cuma gününe kadar SGK’ya olan borç ödenmezse takımın deplasmana gidemeyeceği açıklandı.

Orhangazispor Başkanı Fuat Elbir, kulübün karşı karşıya kaldığı durumu Kaymakam M. Selman Yurdaer’e aktararak destek istedi. Elbir, “Orhangazispor’un normal giderlerini kulübün İddaa gelirleri ile birlikte yönetim kendi içinde karşılayabiliyordu. Ancak bu borçlar bizi aşar boyutta” dedi.

Orhangazispor’un hesaplarına el konulduğunu söyleyen Elbir, yönetim kurulu üyelerinden İsmail Genç ve Deniz Kum’un da maaşlarına haciz geldiğini söyledi.

Aynı yöneticilerinin mal varlığına da tedbir konulduğu açıklandı. Kulübün yıllık giderinin 1 milyon 500 bin lira olduğu bilgisini veren Elbir, “Giderlerin yarısına yakını İdda gelirleriyle karşılanıyor. Kalan kısmı ise Orhangazi’nin destekleri ile tamamlanıyordu. Bu sezon sıkıntı yaşadık” dedi.

Başkan Elbir, SGK’ya olan borcun 3’te 2’sinin en kısa sürede peşin ödenmesi gerektiğini, kalan kısmının da taahhütle ödenebileceğini söyledi.

Elbir, “Cuma gününe kadar bu meseleyi halledemezsek bu haftaki deplasman maçına gidecek paramız yok” diye konuştu.

Kaymakam Yurdaer, Orhangazispor’u borçlarından kurtarmak için sanayiciden destek isteyeceklerini söyledi.

Yurdaer, Belediye Başkanı İsmail Tartar, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Aydın Akyol ile bir araya gelip yol haritası çizileceğini belirtti.

YÖNETİCİNİN OTOMOBİLİ BAĞLANDI Bu arada, yönetim kurulu üyesi İsmail Genç’in otomobili SGK borçları sebebiyle bağlandı. Kaymakamlıktan çıkıp otomobilin çekildiği otoparka giden yöneticiler, otomobilin bağlanmasını engelleyemedi. Polis, yönetim kurulu üyesi Genç’in otomobilini kulüp borcu sebebiyle otoparka çektirdi .

Kaynak: İHA