Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ulusoy Açıklaması

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, buzla kaplı Çıldır Gölü'nde dünya rekoru için 72 metreyi tek nefesle geçmesinin kendisi için yeterli olacağını söyledi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Şubat'ta yapacağı tek nefesle dalış rekor denemesi hazırlıklarının tüm hızıyla ve başarılı bir şekilde sürdüğünü belirterek, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü'nde tek nefesle rekor denemesi için yoğun şekilde antrenman yaptığını ifade etti.

Danimarkalı serbest yüzücü Stig Avall Sverinsen'in paletsiz olarak 2010 yılında Danimarkada'ki Knudsö gölünde buz altından 72 metreyi geçerek Guinnes dünya rekoru kırdığını hatırlatan Ulusoy, ''Ben daha önce 110 metreyi planlamıştım. Ancak şu an o kadar arayı açmama gerek yok. 72 metreyi aşmam benim ve Ardahan için yeterli olacaktır. Zaten ilk denememizde de 50 metreyi rahat bir şekilde gittim. Dünya rekoru için 72 metreyi aşmam benim için yeterli olacak'' dedi.

Çıldır Gölü'nün şartlarının çok zor olduğunu dile getiren Ulusoy, ''Burada suda görüntü yok denecek kadar az. Dışarısı ise tipi ve fırtına. Zaten görüntünün olmayışı yüzünden daha önce planladığım 131 metre paletli dalışı iptal etmiştim. Artık rotamı paletsiz dalışa çevirdim''dedi.

Tüm hazırlıklarım paletsiz dalışa yönelik yaptığını belirten Ulusoy, şunları kaydetti:

''İlk antrenmanda 50 metreyi paletsiz ve çok rahat yaptım. Bu bana güven verdi. Dalışı ip çekerek yapıyoruz. Suya batmakta biraz sıkıntı çekiyorum. Bu duruma da çözümü ağırlık alarak buluyoruz. Sanıyorum 24 şubat'ta rekor gününe çok rahat gireceğiz.''

Ulusoy, rekor günü Ardahan ve Çıldır'ın sadece Türkiye'de değil, dünya gündemine de geleceğini ifade etti.

Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Zekeriya Kaya

Kaynak: AA