Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi’nde son haftalarda istediği sonuçları alamayan ve antrenör Burak Bıyıktay ile yollarını karşılıklı olarak ayıran Aliağa Petkim, Hakan Demir ile anlaştı.

Son olarak Beko Basketbol Ligi takımlarından Erdemir’i çalıştıran başarılı teknik adam, bugün takımı ile ilk idmanına çıkacak. Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, Hakan Demir ile her konuda anlaştıklarını belirterek, “Yeni antrenörümüz Sayın Demir’in uyum sürecini çok kısa sürede aşacağını düşünüyorum. Kendisinin Beko Basketbol Ligi’nin deneyimli çalıştırıcılarından olması ve İzmir’i de iyi bilmesinin bizim için avantaj olacağını düşünüyorum. Beko Basketbol Ligi’nde ilk 8 hedefimiz devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Sayın Demir’in kulübümüz ve Türk basketbolu için hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Bu hafta sonu ligde zor ve kritik bir maça çıkacaklarını vurgulayan ve taraftarları maça davet eden Başkan Eren, şöyle konuştu: “Pazar günü sahamızda Türk Telekom ile karşılaşacağız. Hedef maçlarımızdan biri olan bu önemli maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Play-off şansımızı devam ettirmek ve yeni antrenörümüz ile güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. O nedenle bu zorlu ve önemli maçta tüm taraftarımızı yanımızda görmek, güzel bir galibiyetle yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Tüm taraftarlarımızı bekliyorum.”

TÜRK TELEKOM MAÇI 24 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ SAAT 16.00’DA ENKA’DA

Beko Basketbol Ligi’nin 19. hafta mücadelesinde 24 Şubat Pazar günü karşı karşıya gelecek iki ekibin mücadelesi Ekna Spor Salonu’nda gerçekleşecek ve karşılaşma 16.00’da başlayacak. Aliağa Petkim 24 puanla ligde 10. sırada yer alırken, Türk Telekom 23 puanla 13. sırada yer alıyor. HAKAN DEMİR KİMDİR? En son Beko Basketbol Ligi takımlarından Erdemir’i çalıştıran Hakan Demir, 1999 yılından bu yana antrenörlük yapmakta. 1999 yılında Efes Pilsen yardımcı antrenörlüğü ile başlayan teknik adamlığında bugüne kadar Tekel, İçel Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka, Pınar Karşıyaka ve Erdemir takımlarını çalıştırdı. Ayrıca spor hekimi olan Demir 2007-2008 sezonunda da İsviçre'nin Sion Herens takımını 3. yaparak finallere taşımıştı. Bugüne kadar çalıştırdığı takımları aldığı noktadan daha yüksek noktalara taşıması ile bilinen Demir, Pınar Karşıyaka ile FIBA EuroChallenge'da çeyrek final başarısı yaşamıştı .

Kaynak: İHA