Ünyespor’a Gönüllü Diyetisyen

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve takım kadrosunu ara transfer döneminde 13 oyuncu ile güçlendiren Ünyespor, şimdi ise gönüllü olarak diyetisyen aldı.

13 yıldır mesleğini sürdüren ve Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Diyetisyenliği yapan 37 yaşındaki Okan Günaydın, Ünyespor Genel Kaptanı Murat Ülgen ile görüşmesi sonucu gönüllü olarak Ünyespor takımının diyetisyenliğini yapma kararı aldı.

Konuyla ilgili düşüncelerini ifade eden Diyetisyen Okan Günaydın, “PTT 1. Lig’de futbol oynayan takımların çoğunda bir diyetisyeni yokken 2. Lig B kategorisinde bulunan bir kulübün diyetisyeni olması çok güzel. Biz Ünye ve Ünyespor sevdalıları olarak kulübe gönüllü olarak diyetisyenlik yapmaya niyetlendim. Futbolcuların kendisine çok iyi bakması lazım ve bunun başında beslenme geliyor. Futbolcu iyi beslenecek ki kendisine daha iyi bakabilsin ve sakatlık riskini daha aza indirsin. Bazı futbolcularımız kulüp binasında bazıları ise evde kalmakta. Bu oyunculara beslenme programı hazırlayacağız. Kulüp tesisinde kalan oyuncularımıza uygun menüler hazırlayacağız, ağcılarımızla istişare halinde olacağız. Onların daha sağlıklı beslenebilmeleri için neler yemesi gerektiğini bir liste halinde belirli aralıklarla gidip aynı zamanda kontrol edeceğiz. Bunun yanında takımımız deplasmanlara gittiğinde programımızı belirli bir süre önce yapıp kalacağımız otelle öncesinden yollayacağız. O yolladığımız menülerin otellerde uygulanıp uygulanmadığını, istediğimiz yemeklerin çıkıp çıkmadığını kontrol edeceğiz. Bence bu profesyonelleşme adına güzel bir adım” dedi.

Kulüp Başkanı İrfan Şahin ise başka eksiklerinin de olduğunu ancak külfet getireceği için Ünye’de yaşayan gönüllü kişilere ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “Kulübümüzün kurumsallaşma konusunda ciddi bir ihtiyacı var. Futbolcularımızın beslenmelerine ayrı bir özen göstermesi gerektiğini bizler biliyoruz ama kulübü imkanları çerçevesinde biraz daha fedakarlık yapmak gerekiyor. Sağ olsun arkadaşımız bizleri kırmadı. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. Bu manevi olarak bizleri güç vermiştir. Tabii bu da yeterli değil. Kulübe mutlaka bir fizyoterapist ve kondisyoner gerekiyor. Bununla ilgili yönetimimizin çalışması devam ediyor. Ancak bu çalışmalar ayrı bir külfet getireceği için bu şehirde yaşayan diyetisyen arkadaşımız gibi gönüllü kişilere ihtiyacımız var. Görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA