1461 Trabzon - Kayseri Erciyesspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 20. haftasında Kayseri Erciyesspor’la kendi sahasında karşılaşan 1461 Trabzon, rakibine 1-0 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, sahanın zeminden şikayetçi olduğunu belirterek, “Deplasman başarısı gayet iyi olan bir takıma karşı oynadık. Kontratak uyumlu oyuncuları güçlü kütlesi iyi olan oyuncuları var. Bizim müsabakamızda onu kullandılar. Tebrik ediyoruz kendi evimizde yarıştığımız rakibe mağlup olmamız yarışta bizi geride bırakmış olabilir. Ancak iyi bir takımımız Bundan sonra toplayacağımız müsabakalarla hedefin içinde olacağımızı düşünüyorum. Kayseri Erciyes’e başarılar diliyorum. Saha zeminin kötü olmasındaki birinci muhattabı TFF’dir. İkinci muhattabı yöneticilerdir. Kişilere ve milyonlarca para ödedikleri kişileri mahkum ettikleri zeminle ilgili bence bir kez daha düşünmelidirler. Gece yattıklarında bence uykularının kaçmış olması gerekiyor. Bizim sorunumuz olmaktan çıkıyor. TFF’nin getireceği bazı ekonomik kesintilerle ayarlayacağı bütçelerle saha sorununu ülkede çözebilir. Trilyonlarca bütçesi olan TFF bunu başara bilir ben buna inanıyorum” dedi.

Bordo-mavili ekibin başarı futbolcusu Yusuf Erdoğan ise, pilot takım olarak görülmekten şikayetçi oldukları kaydederek, “Kayseri’yi tebrik ediyorum ortada geçen bir müsabakayı 1 golle kazandılar. Nasip Kayseri Erciyesspor’dan yanaymış. Bizi artık bir pilot takım olarak görmesinler büyüklerimiz biz normal bir takım olarak çıkarıyoruz sahaya sadece ona göre önlem alsınlar. Bize bilinç altından gelmesinler buraya Kayseri nasıl şampiyonluğu oynuyorsa bizde aynı şekilde şampiyonluğu oynuyoruz. İnşallah sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Gerisi büyüklerimize kaldı biz en üst sıraya çıkıp işimize bakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

1461 Trabzon futbolcularından Albdulkadir Özdemir ise, gelip gelmek istediklerini belirterek, “Ama olmadı bence maçın hakkı iyi kötü beraberlikti. Çok iyi mücadele verdik gol pozisyonlarına da girdik. Bir türlü istediğimiz golü atamadık. Erciyesspor bir pozisyon geldi ve Gol oldu. Artık bundan sonra diyecek bir şey kalmıyor insana. Lig uzun bir maraton inşallah önümüzdeki maçları alıp zirve yolunda devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, 1461 Trabzon’un çok iyi bir takım olduğuna değinerek, “İki takım aynı zirvede yer alan iki takım mücadelesinde çok mükemmel bir mücadele olduğunu söyleyebilirim. Bu zeminde bu şartlarda iyi bir futbol olduğu söylenemez ama her iki takımda kazanmak için mücadele etti. 1461 ilk yarıda daha çok oynamaya çalışan bir takımdı. 1461 Trabzon çok iyi bir takım, çok iyi mücadele ediyorlar, çok genç bir kadroya sahip. Hedefi olan bir takım. Bizimde kendi hedeflerimiz var. Bugün çok önemli bir 3 puan aldık. Yolumuza devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde kendi sahamızda yaşadığımız puan kayıplarını telafi etmek için önümüze bakacağız” şeklinde konuştu.

Kayseri Erciyessporlu futbolcu Gerard Gohuo ise, basit bir maç olmadığını vurgulayarak, “Aynı puanda olan iki takımdı. 1461 Trabzon’a tebrik ediyorum onlarda ellerinden geleni yaptılar. Onlar çok iyi mücadele ettiler. Diğer taraftan oyuncu arkadaşlarıma ve hocama çok teşekkür ediyorum. Bizde elimizden geleni yaptık. Bizim açımızdan çok belirleyici maçlardan biriydi. Kilit maçlardan birisiydi. Evimize 3 puanla dönüyoruz bu açıdan mutluyum” ifadesinde bulundu.

Kayseri Erciyessporlu bir diğer futbolcu Göksü Türkdoğan ise, 1461 Trabzon’un çok iyi mücadele ettiğini kaydederek, “1461 Trabzon çok genç arkadaşların kurduğu bir ekip. Saha şartlarından çok kolay bir zemin yoktu. Zemin bizi etkiledi. Bugün 3 puan aldık buradan. Seri galibiyetler yakalamak hedefimiz çünkü kapasiteli bir takımımız umarım hedeflediğimiz noktaya sezon sonunda ulaşırız diye hedefleriz diyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA