Orduspor Teknik Direktör Cuper Açıklama Yaptı

Orduspor, Spor Toto Süper Lig'de 25 Şubat Pazartesi günü deplasmanda Galatasaray ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri'nde, teknik direktör Hector Cuper yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık yapıldı.

Antrenman, teknik toplantının ardından yapılan düz koşuyla başladı.

Daha sonra oyuncular iki gruba ayrıldı. Hafta sonu yapılan maçta ilk 11'de forma giyen oyuncular, yenileme çalışması yaptı. Diğer oyuncular ise kondisyon çalışması sonrasında pas ve şut çalışması gerçekleştirdi.

Mor-beyazlı ekipte, orta saha oyuncusu Yiğit Gökoğlan takımdan ayrı çalışırken, tedavisi devam eden İbrahim Kaş ile izinli olan Selçuk Şahin idmana katılmadı.

-Cuper'in açıklamaları-

Antrenmanda basın mensuplarına açıklama yapan teknik direktör Cuper, deplasman maçlarına kazanabilme umuduyla gittiklerini belirtti.

Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu, zor bir maç oynayacaklarını ifade eden Cuper, şöyle konuştu:

''Deplasmanda oynayacağımız maçlara kazanabileceğimizi düşünerek gidiyoruz. Ama biliyoruz ki zor bir maç olacak. Çünkü rakibimiz Galatasaray güçlü bir takım. Böyle bir maçta kazanabilmek için konsantrasyonun daha yüksek olması gerekiyor. Aynı şekilde çok iyi çalışmak lazım. Maç içerisinde çok iyi bir futbol takımı olarak oynamak gerekiyor. Bunlar tabi ki kolay değil. Ancak sonuçta bizim umudumuzu ve isteğimizi kimse elimizden alamaz.''

Hafta içerisinde Galatasaray'ın Şampiyonlar Lig'inde maç oynayacak olmasının kendileri için bir avantaj olmadığına dikkati çeken Cuper, ''Çünkü bazı takımlar kalitelerinden dolayı bir haftada üç maç oynayabilirler. Sonuçta Galatasasaray geniş bir kadroya sahip. Belki de değişecek olan oyuncular, aradaki farkı hissettirmeyecek'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Galatasaray'ın yıldız oyuncuları Drogba ve Sneijder'dan çekiniyor musunuz'' sorusu üzerine Cuper, şunları söyledi:

''Galatasaray'a karşı sadece bir veya iki oyuncusuna önlem almamak gerekiyor, bütün oyunculara karşı önlem alınmalı. Çünkü Galatasaray iyi bir takım. Biz sahaya çıktığımızda takım oyununu sergilemeliyiz. Bu maçı almak için muhteşeme yakın oynamamız gerekiyor. Bundan dolayı bu maç için bireysel bakmaya gerek yok. İşin sırrı takımın nasıl çalıştığına bağlı.''

Muhabir: Eyüp Elevülü - Gökhan Gücüklüoğlu

Yayıncı: Orhan Topal

Kaynak: AA