Trabzonspor’u Zor Günler Bekliyor.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda Trabzonspor’u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe zirve ile arasındaki puan farkını korurken, ev sahibi Trabzonspor’u ise zor günler bekliyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini belirterek, “Sorumluluk bana ait. Fenerbahçe’yi haklı galibiyet nedeniyle kutluyorum. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Kırılgan agresif bir yapımız var. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olmaya daha iyi futbol oynamaya çalışacağız. Bunu telafi edecek güce sahibiz. Gol olması ya da ofsayt olup olmadığı önemli değil görüntü iyi değil oyun iyi değil. Güçlü bir camiayız bunun altından kalkacağız, kimsenin bundan şüphesi olmasın. Trabzon ruhunu canlandırmak istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, bunu da yapacağız. Bu konuda oyuncu grubuna da büyük görev düşüyor. Sorun tekrar büyük bir camia olduğunu kazanmanın bir alışkanlık olduğunu oyunculara öğreteceğiz Elimizde oyuncu bir kadrosu var. Elimizdeki kadroyla sezon sonuna kadar devam edeceğiz. Formda olanlar oynayacak olmayanlar kenarda oturacak.

‘Bu teknik direktör sorunu değilmiş’ yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine Kafkas, “Kaybettiğiniz zaman teknik direktör sorunudur, kazandığınız zaman oyuncular kazanır. Bugünkü mağlubiyet benim sorumluluğumdur” şeklinde konuştu, Trabzonspor’un savunma oyuncusu Celustka ise “Bu akşam çok önemli bir maç kaybettik. Bizi bundan sonra sıkıntılı ve zor günler bekliyor. Bu gerçekle yüzleşmemiz lazım. Umarım önümüzdeki maçlarda oyunumuzu geliştirerek bu zor günleri atlatırız, bu zor durumdan kalkarız” dedi.

Yasin Öztekin, kazanmaları halinde çok şeyler kazanabilecekleri maçtan istediklerini alamadıklarını belirterek, “Bugün kazanmamız halinde çok şey kazanabilirdik. Yediğimiz iki basit golle geriye düştük. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum iyi oynadı. Artık bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakacağız. İyi maçlara yansıtmak istiyoruz. Performansından memnun değilim. Fazla oynamadım. Takımdaki kimse performansından memnun değil. Eski performansım gösteremiyorum. Önümüzdeki haftalarda hem ben hem takım iyi oynayıp puanları almamız lazım” dedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise maç sonrası yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı, “Zorlu ve sert bir hafta oynadık. Bir haftaya 3 maç sıkıştırdık. İkisinden istediğimiz sonucu aldık. Bir tanesi yarım kaldı. Perşembe günü de yarım kalanı tamamlama gücünü gösteririz umarım. İki gün önce gerçekten efor olarak çok yıprandırdığımız maç oynadık. Trabzon gibi zorluk derecesi yüksek bir deplasmanda oynamak kolay değildi. Ama tüm oyuncularım tüm maç boyunca enerji direnç konusunda üstün bir performans ortaya koydular. Oyuncularımı kutluyorum Son zamanlardaki oynadığımız Trabzon maçlarına baktığımızda ilk 10 dakika en arzulu istekli bir şekilde maça başladılar. Her iki takıma da gitti geldi maç. Trabzonspor arka arkaya iki net pozisyona girdi. Biz de Sow ile pozisyona girdik. Trabzonspor’un kendi kalesine attığı golle ibre bize döndü. Oyunun kontrolünü ritmini yakalama şansını elde ettik. Maçın sonuna kadar bu ritmi koruyarak oynadık. İlk 10-15 dakikanın dışında son derece başarılı bitirdiğimizi söyleyebilirim. Futbol böyle bir oyun. Arka arkaya deplasmanda kazanırsınız içeride kaybedersiniz. Futbolun doğası bu. Arka arkaya deplasmanlarda kazanmaya ihtiyacımız vardı. Ama şimdi de içeride kaybediyoruz. İkisini bir araya getirmek istiyoruz” dedi.

Türk futbolunda yaşanan gerginlikle ilgili bir çözüm öneriniz olacak mı? Sorusuna ise Kocaman, “Yok olamaz da. Toplumsal bir problem. Söylediklerimiz bir anlam ifade etmiyor. Benim bir reçetem yok. Bu reçetemi kendi dünyamda kullanıyorum. Ama bu reçeteyi empoze etme gücüm yok. Her şey olumsuz her şey kötü. Bu olumsuzluk kötü ruhla futbolda gelişim de olmuyor. Birbirimizle didişmekten başka bir şey yok. Uzlaşma dayanışmayı koymuyoruz. Birbirimize çatışmaktan zevk alıyoruz. Böyle gidecek gibi gözüküyor” diye konuştu.

Adrian’ın tartışmalı gol pozisyonu için de Kocaman, “Eğer gol olsaydı pek çok şey değişecekti. Farklı bir skorla kazanıp farkı skorla kaybedebilirdik de. Ama televizyondan izlediğim kadarıyla topun tamamının çizgiyi geçmediğini düşünüyorum. Gol olsaydı A’dan Z’ye pek çok şey değişirdi” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, 3-0’lık sonuçtan son derece memnun ve mutlu olduklarını belirterek, “Çok zor bir deplasman olduğunu çok iyi biliyorduk. Organizasyonumuz oyun tarzımızla çok iyi konsantre olduk. Bu bizim işimizi kolaylaştırdı. Her geçen gün takımın daha iyi oynadığını herkes görüyor. Umuyorum ki maçlar devam ettikçe daha iyi olacağız” dedi.

Performansıyla ilgili soruya ise Kuyt, “Ben de bir insanım. Bazen iyi oynarsınız bazen de kötü oynarsınız. Özellikle 1-2 maçtır kötü oynadığım maçlar olduğu doğru. Bir de penaltı kaçırdım. Ama bu hayat. Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalde Messi de penaltı kaçırdı. İyi oynamadığı zaman bir futbolcunun yapması gereken çok iyi çalışmaya devam etmelidir. Çalışmaya devam ederseniz performansınız da artacaktır. Ben de hem BATE hem de Trabzonspor maçında bunu yaptım” dedi.

Cristian Baroni ise, “Trabzon deplasmanları her zaman zor oluyordu. Maça çok iyi hazırlandık. Zor bir maçta galibiyet aldığımız için mutluyuz. Mustafa Yumlu ile aramızda bir tartışma oldu. Ben gol attıktan sonra beni provoke etmek için bir şeyler söyledi.

Çok fazla büyütülecek bir tartışma değil. Trabzon’da oynamayı çok seviyorum. Trabzon maçlarına iyi hazırlanıyorum. Bugün de iyi çalışmamın karşılığında gol attım ve takımım kazandı” açıklamasında bulundu .

Kaynak: İHA