Trabzonspor 0-3 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, zorlu Trabzonspor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrılarak ligde ikinci sıraya yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan maçtan gülerek ayrılarak taraf, 3-0'lık skorla konuk ekip Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Sol Bamba (k. k.), 26. dakikada Cristian Baroni ve 52. dakikada Gökhan Gönül kaydetti.

Trabzonspor'da Fildişi Sahilli defans oyuncusu Sol Bamba, oyunda kaldığı ilk yarı boyunca yaptığı hatalarla maça damga vurdu.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 37'ye çıkartarak ligde ikinci sıraya yükseldi. Ev sahibi ekip Trabzonspor ise 27 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçe ise Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

TRİBÜNLER DOLDU

Trabzonsporlu taraftarlar, sağanak yağışa rağmen Fenerbahçe maçına büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 24 bin seyirci kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin büyük bölümünü dolduran bordo-mavili taraftarlar, takımlarına coşkuyla destek verdiler.

Geçen hafta Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 aylık hak mahrumiyeti cezası dolan ve deplasmandaki Sivasspor maçını izleyen Kulüp Başkanı Sadri Şener, yasağın kalmasının ardından Trabzon'daki ilk maç olan Fenerbahçe maçını da protokol tribünden izledi. Yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu da maçı izledi.

KAFKAS FENERBAHÇE KULÜBESİNE GİTTİ

Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, İstiklal Marşı okunduktan sonra Fenerbahçe yedek kulübesine giderek Aykut Kocaman'a başarılar diledi.

TRABZON'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da ise Teknik Direktör Tolunay Kafkas, geçen hafta 2-0 kaybedilen Sivasspor maçı kadrosuna göre 3 değişikliğe gitti.

Cezası bulunan Zokora'nın yerine Serkan orta alanda görev yaparken, bu oyuncunun sağ kanattaki boşluğu Celustka ile dolduruldu.

Alanzinho'nun yerine Yasin'e görev veren Kafkas, Halil'in hamile olan eşinin yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Almanya'da bulunmasından dolayı forvette Janko'yu tercih etti.

Bordo-mavili takımda ayrıca Sapara, Emerson, Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Aykut, Alim, Abdullah Karmil ve Uğur Dündar kadroda yer almadılar.

FENERBAHÇE'DE KESİK ÇOK

UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov maçında 4. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Raul Meireles, ligde de sarı kart cezalısı olduğu için Trabzonspor maçında forma giyemedi.

Mersin İdmanyurdu maçında 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Portekizli futbolcu'nun yanı sıra Afrika Uluslar Kupası'nda yaşadığı şampiyonluğun ardından henüz takıma katılmayan Joseph Yobo, tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk ile kadroya alınmayan Krasic, Orhan Şam ve genç Beykan Şimşek de takımda yer almadı.

BATE Borisov maçının ardından 21 futbolcuyla Trabzon'a gelen sarı-lacivertlilerde Ziegler, Serdar Kesimal ve kaleci Serkan da kadroya alınmayan diğer oyuncular oldu.

MAÇ POZİSYONLA BAŞLADI

Trabzonsporlu taraftarların yoğun ıslık ve protestolarıyla başlayan mücadelede tempo oldukça yüksekti. İyi niyetli ve açık bir futbol sergileyen iki ekibin mücadelesi adeta pozisyonla başladı.

Maçın henüz 20. saniyesinde Fenerbahçe'de Webo'nun ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sow, karşı karşıya pozisyonda Onur'a takıldı.

TRABZON DA TEMPOLU

Yüksek tempo ile başlayan maçta Trabzonspor'un da iştahı ilk dakikalarda sahaya yansıdı. Onur'un 20. saniyede kurtardığı pozisyonun ardından özellikle yarım saatlik dilimde topa daha çok sahip olan Trabzonspor oldu.

Karşılaşmanın 5. dakikasında kısa paslarla rakip yarı alana geçen Trabzonsporlu oyuncularda topla en son ceza sahası ön çizgisinde Adrian buluştu ve pasını sol kanattan ceza sahasına inen Olcan'a gönderdi. Olcan topa yğkseklik kazandırdı ve kale sahası içinde Adrian topa hareketlendi ama top savunmaya çarpıp uzaklaştı. Topa kaleci Volkan'da hareketlenmişti ve Volkan kısa süreli bir sakatlık geçirdi.

'GOL MÜ DEĞİL Mİ' TARTIŞMASI...

Maçın 7. dakikasında hızlı gelişen Trabzonspor atağında, Fenerbahçe savunması arkasına atılan topta topa Volkan ve Janko beraber hareketlendi. Volkan kalesinde çıkıp topa vurdu ama kısa düşen top Adrian'da kaldı. Adrian topu uzak mesafeden kaleye yönlendirdi ama Egemen topu çizgiden son anda çeviren isim oldu.

Bu pozisyonda Trabzonsporlular uzun süre gol itirazında bulunurken, yardımcı hakemin pozisyonu süzmekte çok yetersiz kaldığı da görüldü.

KENDİ KALESİNE GOL!

Bu pozisyonun oyun içerisinde tartışması ve sıcaklığı devam ederken konuk ekip Fenerbahçe golü buldu. Maçın 11. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası sağ çaprazında bulunan Kuyt'a uzun bir top gönderildi. Kuyt buluştuğu topu kale sahasına gönderdi ve topa kaleci Onur ve Bamba hareketlendi. Bamba topu ön direkte kendi ağlarına gönderdi.

FARK İKİYE ÇIKTI! YİNE BAMBA...

Golden sonra maçta tempo biraz olsun düştü. Bu periyotta Fenerbahçe topla daha çok oynayan taraf oldu. Karşılaşmanın 26. dakikasında Trabzonspor yarı alanında ceza sahası sağ ön çizgisinde topla buluşan Cristian kaleye sert bir şut çekti, savunmada Bamba'ya çarpan top kaleci Onur'u yanılttı ve ağlarla buluştu.

CRISTIAN'IN ŞUTUNDA ONUR

2-0'dan sonra daha kontrollü bir futbol sergileyen ve tempoyu iyice düşüren Fenerbahçe, kontra ataklarla etkili olmak istedi. Maçın 35. dakikasında Cristian kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi ama Onur topu kornere gönderdi.

TEMPO DÜŞTÜ

İlk 45 dakikanın son 10 dakikalık bölümünde Trabzonspor, devreye en azından bir golle girmek için ataklarını sıklaştırdı. Oyunu kanatlara yaymak isteyen Karadeniz ekibi, Fenerbahçeli beklerin arkasına sarkmakta sıkıntı yaşayınca topu genel olarak Janko'ya şişirdi. Janko'nun indirdiği topları da Fenerbahçeli oyuncular sahip olunca temposu düşük bir oyun ortaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor farkı azaltmak, Fenerbahçe ise farkı korumak için bazı değişikliklerle girdi.

İkinci yarıda ev sahibi Tabzonspor'da kötü bir futbol sergileyen Bamba ile Yasin oyundan çıkarken; Alanzinho ve Soner oyuna dahil oldu. Fenerbahçe'de ise ikinci yarıda sakatlığı bulunan Sow'un yerine Caner Erkin oyuna girdi.

EV SAHİBİ ETKİLİ GELDİ

İkinci yarıya tempolu ve istekli başlayan taraf, yine ev sahibi Trabzonspor'dur. Ev sahibi ekip Olcan ile ikinci devrenin başında çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Maçın 48. dakikasında Trabzonspor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına sarkan Olcan'a sağ çaprazdan uzun bir pas gönderildi. Olcan uzak direğe doğru güzel bir vuruş yaptı ama top direğin yanından dışarıya çıktı.

FARK 3'E ÇIKTI

Trabzonspor'un bu baskısını kıran Fenerbahçe, ikinci yarıdaki ilk tehlikeli atağında golü buldu. Maçın 52. dakikasında hızlı gelişen Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı sol çaprazında bulunan Cristian topla buluştu ve sağ kanattan ceza alanına sokulan Gökhan'a ortasını gönderdi. Gökhan gelen topu güzel bir vuruşla filelere gönderdi.

TRABZONSPOR PES ETTİ

Golden sonra oyundan tamamen kopan ev sahibi ekip, oyuna ağırlığını koymak istese de Fenerbahçe buna izin vermedi. Özellikle maç boyunca Trabzonspor'un orta sahasının Fenerbahçe'ye nazaran daha zayıf kalması, Fenerbahçe'nin daha rahat paslaşmasına zemin hazırladı.

GÖKHAN YİNE KAÇIRDI

Karşılaşmanın 66. dakikasında sağ kanattan tehlikeli gelişen konuk ekip atağında Gökhan Gönül sağ kanattan son çizgiye indi ve ceza sahasına girdi. Ardından çaprazdan kaleye şutunu gönderdi ama top yan ağlarda kaldı. Bu pozisyonun ardından Aykut Kocaman'ın Gökhan Gönül'e pas vermemesine dair ufak da olsa bir tepkisi vardı.

ONUR FARKI ÖNLEDİ

Oyunun son bölümünde tempo çok düşük olurken, Fenerbahçe zaman zaman etkili pozisyonlar yakaladı. Maçın 74. dakikasında sarı lacivertli ekipte serbest vuruşu Cristian kullandı. Paslaşmalar sonucu topla en son ceza sahasına sağ çaprazdan giren Gökhan buluştu ve karşı karşıya pozisyonda kaleye şutunu gönderdi ama Onur topu kornere gönderdi.

SALİH OYUNDA

Trabzonspor'un da oyunu bırakmasıyla birlikte Fenerbahçe adına işler iyice kolaylaştı. Aykut Kocaman oyunun da biraz rahatlamasını fırsat bilerek karşılaşmanın 82. dakikasında Emre yerine Salih'i oyuna dahil etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, zorlu Trabzonspor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.