Şampiyon Güreşçi Gör'ün Hedefi Dünya Kupası

41. Yaşar Doğu Güreş Turnuvasında 66 kiloda şampiyon olan Yakup Gör, turnuvaların sona ermesinin ardından Oltu'ya gelerek, ailesini ve antrenörlerini ziyaret etti.

Gör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kupası için İran'a gideceğini belirtti.

Türkiye'nin en büyük güreş turnuvasında 2. kez şampiyon olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Gör, ''2012 Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olmuştum. Bu turnuvada beni finalde eleyen Türk rakibim Muhammet İlkhan ile Yaşar Doğu finalinde karşılaştık. Türkiye Şampiyonası'nın rövanşını da bu başarı ile almış oldum' dedi.

Gör, 22 Şubat'ta İran'da yapılacak olan Dünya Kupası için yola çıktığını belirterek, ''İki gün sürecek olan müsabakalarda yine birincilik peşinde olacağım. Mart ayında Avrupa Şampiyonası var. Geçtiğimiz yıl 5. olmuştum. Bu yıl madalya için çok çalıştım. İnşallah ülkemi her iki şampiyonada da en güzel şekilde temsil edip bayrağımızı dalgalandıracağım'' diye konuştu.

Gör, kendisine güreşi sevdiren Oltu Güreş Eğitim Merkezi antrenörleri Yavuz Gürsoy ve Erturan Ay ile güreş eğitimine destek veren Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'e teşekkür etti.

Muhabir: Murat Yıldız / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Zekeriya Kaya

Kaynak: AA