Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes’i Farklı Yendi

Beko Basketbol Ligi’nin 18.haftasında Galatasaray Medical Park, evinde konuk ettiği Anadolu Efes’i 77-70 mağlup etti.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan mücadele sonunda açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Antrenörü Recep Şen, “Mücadelede kendi ritmimizin dışında bir oyun sergiledik” dedi.

İki teknik faulle soyunma odasına gönderilen Anadolu Efes Başantrenör Oktay Mahmuti’nin yerine basın toplantısına katılan Antrenör Recep Şen, sıralamada üst sıralarda kalmaları adına önemli bir maç olduğunu vurgulayarak, “THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid ile oynadığımız karşılaşmanın ardından Galatasaray Medical Park maçı, zirveyle aramızdaki farkın açılmaması adına önemliydi. İlk yarı kendi sahamızda kaybettiğimiz maçın da telafisini yapmak istiyorduk. Karşılaşmaya iyi başladığımızı söyleyemeyiz ama elimizden gelen en iyi mücadeleyi yaptık. Yaşanan gergin olayların sonucunda takım buna biraz reaksiyon gösterdi. Beklentimize yakın bir oyun sergilemeye çalıştık ama Galatasaray Medical Park gibi bir takım karşısında 15 sayılık farkı kapatmak kolay değil” diye konuştu.

Kendi oyun ritimlerini kaybetmelerinin asıl sıkıntıya sokan etmen olduğuna dikkat çeken Şen, “Kendi ritmimizin dışında oynadığımız müddetçe daha az başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Bence Galatasaray strateji olarak doğru hamleler yaptı. Bugün hem müdafaada hem de hücumda kendi oyunumuzu sahaya yansıtamadık” ifadelerini kullandı.

Önlerinde çok önemli bir CSKA Moskova maçı olduğunu belirten Şen, “Bizim için çok önemli bir maç. Hem mental hem de fiziksel olarak o maça hazır olmamız gerek” şeklinde konuştu.

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Vujacic ise Galatasaray Medical Park'ın maça iyi başladığını vurgulayarak,”Rakibimiz maçın içinde 20 sayılık fark buldu. Biz ise geriden gelmeye çalıştık. Sonuç olarak rakibimiz başarılı oldu. Bu konuda söylenecek çok fazla bir şey yok'' dedi.

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ve özellikle ULEB Avrupa Ligi'nden elendiklerini için çok üzgün olduklarını söyledi.

Ataman, “Anadolu Efes'i ilk devrede deplasmanda yenmiştik. İkinci kez yenmek, lig sıralamasında bize bir galibiyetten daha fazlasını getirecekti. Maça taktiksel olarak iyi hazırlandık. Aslında maçın başında, en büyük kozumuz Markoishvili'yi kaybetmek oldu. 5. dakikada 3 faul aldı. Durum böyle olunca, 3 uzuna döndük. Bu bizim sezon başından beri pek kullanmadığımız bir durum. Değişmeli alan savunmasıyla, Anadolu Efes'in bütün hücum organizasyonunu durdurduk. Hücumda da 3 uzunun avantajıyla topu normalden fazla içeri indirmeye başladık. Ribauntları kontrol ettik. Baktığımız zaman 45-27'lik bir üstünlüğümüz var. Maç boyunca bu stratejiyle net bir galibiyet aldık. Takımımı kutluyorum. Bundan sonra elimizde bir tek lig kaldı. Yaşadığımız bütün sıkıntılara rağmen, ligi en iyi yerde bitirip, Play-offlar’da şampiyonluk şansımızı zorlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Medical Park oyuncusu Engin Atsür ise zor bir süreçten geçtiklerini, özellikle kısa oyuncu rotasyonlarının daraldığını belirtti.

Atsür, “Rakibimiz de bu dönemde çok formda. Real Madrid'i yenerek, buraya güvenli geldiler. İyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Maçın başından itibaren üstünlüğümüzü kurduk ve kazandık” diye konuştu.

Kaynak: İHA