Basketbol Açıklaması

Türkiye Basketbol 3. Ligi'nde mücadele eden Bilecik Belediyespor sahasında İstanbul DSİ'ye 62-80 mağlup oldu.

Atatürk Spor Salonu'nda, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ve Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun ile sporseverlerin izlediği karşılaşmada, mücadeleye tempolu başlayan İstanbul DSİ, ilk periyotu 20-14, Bilecik Belediyespor ikinci periyotun beş dakikalık bölümünde farkı iki sayıya kadar indirmesine rağmen 7 sayı farkla 38-25 geride tamamladı.

Üçüncü devrede hücumlarda etkili olamayan ve oyundan kopan Bilecik Belediyespor Son çeyreğe 16 sayı farkla 56-40 geride girdi. Son periyotta da İstanbul DSİ, rakibine karşı iyi mücadele ederek 18 sayı farkla 80-62 galip ayrıldı.

-Maçın ardından görüşler-

İstanbul DSİ Yardımcı Antrenör Erkan Kaplıoğlu, maç Sonrası düzenlenen basın toplantısında, iki takım açısından güzel bir mücadele olduğunu, oyun içerisinde bazı pozisyonlarda atmosferin gerildiğini, buna rağmen seyircinin sakinliğini koruduğunu söyledi.

Seyir açısından keyifli geçtiğini ifade eden Kaplıoğlu, ''Oyun içerisindeki bazen tempodaki değişiklikler maçın Sonucunu belirledi. Her iki takım oyuncularını bu güzel mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. 3. Lig olmasına rağmen takımlarda kariyerli ve bir üst grupta oynayabilecek oyuncular var. Bu lig 3. Lig, dolayısıyla Türkiye'de hakem kolay yetişmiyor. Hakemlerimiz bizimle birlikte tecrübeleniyorlar. Bazı kararlarda atmosfere uygun dönüşümler yapıyorlar, kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.''

Bilecik Belediyespor Antrenörü Yeşer Karabulut da kendi açılarından seyirciye iyi bir karşılaşma izlettiremediklerini ve bu sezon kendi sahalarında oynadıkları maç içerisinde ilk defa mağlup olduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

''Kendi sahamızda kaybetmek istemiyoruz. Oyun içerisinde tutunamadık, zaman zaman yakalayabiliyormuş veya maça ortak oluyormuşuz gibi olsak da kırılma anlarını iyi oynayamadık. 6 takımın bulunduğu bir grupta bulunuyoruz ve ilk 4 takım Play Off oynayacak. Bizim hedefimiz iki hafta Sonra ilk dört takım içerisinde yer alarak seyircimize Play Off havası yaşatmak istiyoruz. Bugün için üzgünüm, ilerleyen maçlarda daha iyi olacağımıza inanıyorum. Bölgesel ve 3. Lig'e hakem yetiştirme ligi olarak bakılıyor. Oyun içerisinde çelişki yaşıyorlar. Daha iyileri 2. ve 1. Lig'de düdük çalıyor. Kötü niyetli değiller ama yetersiz oldukları kanaatindeyim.''

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin

Kaynak: AA