Aykut Kocaman: İlk Golden Sonra Kontrolü Elimizde Tutarak Kazanmayı Başardık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ilk 10 dakikadan sonra maçın sonuna kadar kontrolü ellerinde tutarak kazanmayı başardıklarını söyledi.

Kocaman, 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, bir haftaya zorlu 3 deplasman maçı sıkıştırdıklarını belirterek, “Bunların 2 tanesinden istediğimiz Sonucu aldık. Biri şu an için ortada gözüküyor. Perşembe günü de umarım yarım kalanı tamamlama beceresi ve gücünü gösteririz.” dediEUFA Avrupa Ligi’nde 2 gün önce efor olarak yıprandıkları ve hırpalandıkları bir maç oynadıklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, ondun Sonra Trabzon gibi oyuncu kalitesi ve zorluk derecesi yüksek bir deplasmandan çıkmanın kolay olmadığını kaydetti.

Oyuncularının maç boyunca enerji ve direnç olarak üstün bir efor ortaya koyduklarını anlatan Kocaman, “Trabzonspor ilk 10 dakikaya en arzulu başlangıçlardan birini yaptı. Maçı çok istedikleri belliydi. İlk 10 dakika maç her iki takıma gitti geldi. Rakibimiz arka arkaya iki pozisyona girdi. Biz de bunun akabinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Maç her iki tarafa giderken özellikle Bamba'nın kendi kalesine attığı golle ibre bizim lehimize döndü. O andan Sonra oyunun kontrolü yakalama şansı elde ettik. Maçın Sonuna kadar da bu ritmi ve kontrolü elimizde tutarak kazanmayı başardık.” diye konuştu.

Kocaman, bir basın mensubunun ''6. dakikada bariz bir gol vardı, o gol verilseydi gidişat böyle olur muydu'' sorusuna, “Eğer gol alsaydı pek çok şey değişirdi. Belki daha farklı skorla kazacaktık veya yenilecektik. Ancak televizyonda topun tamamının geçmediğini gördüm. Bu benim düşüncem, doğru ya da yanlış da olabilir. Eğer tabi ki gol olsaydı, veya gole karar verilseydi pek çok şey değişirdi.” cevabını verdi.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

Fenerbahçe’nin başarılı isimlerinden Dirk Kuyt, maça çok iyi konsantre olduklarını ve bunun da kendiler için her şeyi kolaylaştırdığını söyledi.

3-0'lık Sonuçtan Son derece memnun olduklarını bahseden Kuyt, “Buranın zor bir deplasman olduğunu çok iyi biliyorduk. Ama organizasyonumuzla, oyun tarzımızla maça çok iyi konsantre olduk ve bu bizim için her şeyi kolaylaştırdı.” dedi.

Takımının ikinci golünü atan Cristian Baronu de zor bir maçta galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.