Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Demir: Bütün Ödülleri İade Ederim

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), İstanbul'un da ev sahipliği için aday olduğu 2020 Olimpiyatları programından güreşin çıkarıldığını açıklaması büyük yankı buldu.

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmuş, Türk Milli mayosunu 220 kez giymiş, dünya güreş literatürüne adını "Türk Tankı" olarak yazdırmış olan Mahmut Demir, “Güreşin olimpiyatlardan çıkması halinde, bu güne kadar olimpiyat komitesinin bana vermiş olduğu madalya, plaket, şilt, belge ne varsa hepsini Mahmut Demir olarak kendilerine iade etmeye hazırım.” dedi.

Güreş sporunun 2020 olimpiyatlarından çıkartılmasını manidar olarak karşıladığını ifade eden efsanevi güreşçi, “Buradaki manidarlık birkaç tanedir. Birincisi olimpiyat tarihinde hiçbir zaman Türk veya Müslüman bir ülkeye olimpiyat organizasyonu verilmedi. Olimpiyatlara bu kadar yaklaştığımız bir süreçte, geçmişte en fazla madalya aldığımız, verilmesi durumunda olimpiyatlarda en fazla madalya alacağımız bir branşın verilmesinin önünün kesilmesi muhtemel olimpiyat organizasyonunda bizim fazla madalya almamızın istenmediğini gösterir. Bu sürecin buraya gelmesinde gerek Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, gerekse dünyadaki güreş federasyonlarının beceriksizliğinde kaynaklanmaktadır.” diye konuştu.

“Güreş sporunun popülaritesini düşürdüler, seyirciyi uzaklaştırdılar, seyirci müsabakaların varlığından habersiz” diyen Mahmut Demir şöyle devam etti;
“Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA)’ne baktığımızda orada güreşin içerisinden gelmeyen o kadar çok insan var ki, devamlı kural değişikliği yapıyorlar. Kural değişiklilerine izleyen seyirciyi bırakın, güreşen insanlar veya güreş yapmış insanlar yani bizler o kuralları anlayıp öğrenene kadar yeni kurallar geliyor. Dolayısı ile buda seyirci sayısını düşürmüş durumda. Ben bunu ilk adım olarak görüyorum. İlk adım olarak olimpiyatlardan güreşi çıkaracaklar, daha sonra dünya ve Avrupa şampiyonalarından çıkartacaklar. Bunu aşama aşama uygulayacaklar.”GÜREŞ PEYGAMBERİMİZİN YAPTIĞI TEK SPORDURGüreşin tarihine bakıldığı zaman Türklerin üç tane ata sporu olduğunu kaydeden Demir, “Bunlar, binicilik, okçuluk ve güreştir. Hem Türklerin ata sporu hem de bizim inandığımız dinimizin, Peygamberimizin tek yaptığı spordur güreş. Onun için manidardır, buna etki ve tepki gösterilmesi gerekir. Tabi herkes sorunları söylüyor çözüm önerisini de söylemek lazım. Başta Türk ve müslüman ülkeler olma üzere, güreşte başarı göstermiş ülkelerin tamamı büyük bir lobi faaliyetleri oluşturmak münasebetiyle uluslararası olimpiyat komitesine baskı yapabilirler.
Başta biz sadece güreşte değil, diğer branşlarda da olimpiyatları boykot ederek onlara karşı bir duruş sergileyebiliriz. Olimpiyat tarihinde bu kadar madalya almış bir ülkeyi veya yanımıza kardeş, kandaş ve dindaş ülkelerimizden yanımızda lobi oluşturacak ülkeleri de yanımıza aldığımızda, dünya olimpiyat komitesi buna karşı duramaz ve geri adım atmak zorunda kalır. Bizler inancımızı, kararlılığımızı ve dik duruşumuzu bozmamalıyız. Daha önce de söyledim yine söylüyorum, güreşin olimpiyatlardan çıkması halinde, bu güne kadar olimpiyat komitesinin bana vermiş olduğu madalya, plaket, şilt, belge ne varsa hepsini be Mahmut Demir olarak kendilerine iade etmeye hazırım.” İfadelerini kullandı .