14. Alanya Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu

Alanya'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Alanya Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu'nda, yarı maratonda erkeklerde Murat Kaya, bayanlarda Nursel Yıldız birinci oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi ve Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Alanya Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu'na 13'ü bayan olmak üzere toplam 94 sporcu, ilçe merkezinde oluşturulan 21 kilometrelik parkurda mücadele etti.

Yarı maratonu bayanlarda 1.19.26'lık derecesi ile Nursel Yıldız birinci, 1.34.43'lük derecesi ile Yeliz Ay Yıldız ikinci, 1.54.21'lik derecesi ile Ümmü Nihal Tırpan da üçüncü tamamladı.

Erkeklerde ise Murat Kaya 1.12.27'lik derecesi ile birinci, Murat Gültekin 1.13.42'lik derecesi ile ikinci, Mustafa Küçük de 1.14.34'lük derecesi ile üçüncülüğü elde etti.

Yarı maratonun ardından yapılan Milli Eğitim Alanya Okullar Arası Atatürk Kros Yarışları'nda genç kızlarda Büşra Önder, genç erkeklerde Ali Çay, yıldız kızlarda Damla Akın Ölmez, yıldız erkeklerde Serdar Bacaksız birinciliği kazandı.

Yarışların ardından düzenlenen tören ile dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA