Pınar Karşıyaka, Türk Telekom’u Deplasmanda 84-65 Mağlup Etti

Beko Basketbol Ligi’nin on sekizinci haftasında Pınar Karşıyaka konuk olduğu Türk Telekom’u 65-84’lük skorla mağlup etti.

Ligde puan cetvelinde dördüncü sırada bulanan Pınar Karşıyaka tehlikeli bölgeden kurtulmaya çalışan Türk Telekom ile Ankara’da karşı karşıya geldi. Maçtan İzmir temsilcisi 65-84 galip ayrıldı.

William Thomas 19 sayı ile maçın en skorer isimi olurken, Diebler 17, Maxim Mutaf 15 sayı üretti.Mücadeleye Türk Telekom Drago Pasalic, Miha Zupan ve Alper Saruhan’ın 3 sayılık basketleriyle başlarken İzmir temsilcisi, William Thomas-Bora Hun Paçun ikilisi ile skor üretti. Üç sayı çizgisinin gerisinden çok etkili olduğu ilk periyodu ev sahibi takım 26-19 önde tamamladı. İkinci periyotta Can Maxim Mutaf ile skorda dengeyi Pınar Karşıyaka, Drago Pasalic’in sayılarına da Lee Dixon ve Jon Diebler ile cevap vererek soyunma odasına 36-43 önde gitti. Üçüncü periyoda farkı 2 sayıya indirerek başlayan Türk Telekom, William Thomas’ı durdurmakta zorlanınca İzmir temsilcisi üst üste bulduğu sayılarla farkı açarak son periyoda 47-58 önde girdi. Karşılaşmanın final periyodunda Ümit Sonkol ve Maxim Mutaf ile hücumdaki etkinliğini sürdüren Pınar Karşıyaka maçtan 65-84 galip ayrıldı.Maçton sonra açıklamalarda bulunan Türk Telekom Antrenörü Ahmet Bülbül, "Bir hafta boyunca savunma ile ilgili çalışmalar yapmıştık ama savunma eksiklerimizden dolayı maçı kaybettik. Rakibimizin aldığı 19 hücum ribaundu da yenilgiyi hazırladı. Erken mücadeleyi bıraktık ve savaşmadık. Göze hoş gelmeyen bir oyunla yenilgi geldi. Şimdi haftaya oynacağımız Aliağa Petkim maçının önemi bir kat daha arttı." dedi.

Türk Telekom oyuncularından Polat Kocaoğlu ise yaptığı açıklamada, "İyi başladık ama basit hatalar yaptık, oyun içinde iniş çıkışlarımız çok oldu. İyi bir rkibe karşı oynadık ve böyle bir rakibe karşı yaptığımız hatalar da hemen cezalandırıldı ve maçı kaybettik." diye konuştu.

Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca ise deplasmanda olmasına rağmen iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Net bir galibiyet aldık. Savunmada ilk periyot hariç iyiydik. Maçın başında rakibin dış isabet oranını göze alarak oynadık. İkinci ve üçüncü periyotlarda ise kolay sayı şansı vermedik. 49 ribaund ile maçı domine ettik. Şut yüzdemiz daha iyi olsadı galibiyet daha kolay gelebilirdi. Bugün ligdeki on beşinci galibiyetimizi aldık ve zirveye yakınlığımızı devam ettirdik." Pınar Karşıyaka oyuncusu Bora Hun Paçun da galibiyetin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Önemli bir maçtı ve iyi bir rakibe karşı kazandık. Kazandığımız için mutuyuz. Aldığımız üst üste iki mağlubiyetten sonra bu galibiyet moral oldu." dedi.