Gümüşhane’de Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı

Gümüşhane Belediyesi ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun Grassroots projesi kapsamında ortaklaşa bu yıl 4.’sünü düzenlediği kurumlararası futbol turnuvası başladı.

Kanka Halısaha Spor Tesislerinde gerçekleşen açılış programına Vali Vekili Armağan Önal, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Serkan Albayrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kurum amirleri ve futbolseverler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Turnuva Tertip Komitesi Başkanı Muzaffer Pezük bu sene 4.’sü düzenlenen kurumlararası futbol turnuvasına önceki yıllarda olduğu gibi yoğun ilgi gösterilmesinin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirterek, “Yaptığımız bu organizasyonla futbolun hem spor hem de eğlenceli bir oyun olduğunu her kesime bir kez daha hatırlatmak istedik. Dostluk ve kardeşliğimizin gelişmesine öncü olacağına inandığımız bu tür faaliyetleri sizlerin de destekleri ile bundan sonraki yıllarda da daha çok çeşitlendirerek yaygınlaştıracağımızı umut ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra TFF olarak Gümüşhane Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen kurumlararası halısaha turnuvasının Trabzon Bölgesi olarak en istikrarlı ve en başarılı organizasyonlardan biri olduğunu kaydeden Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Serkan Albayrak, “Bu tür etkinlikler yaparken amacımız futbolun her yaşta ve her yerde oynanabileceği ve tarafsız bir şekilde yorumlanabileceği ortamlar sağlamaktır. Federesyon olarak şu ana kadar Gümüşhane Belediyesi ile ortaklaşa birçok sportif faaliyetler gerçekleştirdik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Yaptığımız tüm sportif etkinliklere her zaman olumlu yaklaşan ve destek veren Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Mustafa Canlı’ya, belediye personeline ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da turnuvada yenmek ya da yenilmenin önemli olmadığını belirterek, “İlimizin kurtuluş günü olan 15 Şubat’ta start alan turnuvanın öncelikle sportmenlik çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum. Kurumlararası birlik ve beraberliğin gelişmesinin yanında kamu çalışanları arasındaki dayanışmada da etkili olacak bu tür sportif faaliyetlerin ilimize sosyal anlamda da bir heyecan ve eğlence katacağına inanıyorum. Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de zevkli ve heyecanlı geçeceğini beklediğimiz turnuva umuyorum ki amacına ulaşır. Turnuvaya katılan kurumlarımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Turnuvanın başlama vuruşunu Vali Vekili Armağan Önal, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Serkan Albayrak ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan yaptı. Aksa ile Ceza İnfaz Kurumunun karşı karşıya geldiği turnuvanın açılış karşılaşmasını Aksa 6-3 alarak kazanmasını bildi .

Kaynak: İHA