Meireles'e ateş püskürdü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, BATE Borisov maçında kırmızı kart gören Portekizli futbolcu Meireles'e ve Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç'a ateş püskürdü.

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Raul Meireles, Galatasaray maçının ardından bu kez sarı lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi'ndeki kritik maçında kırmızı kart görerek dikkatleri üzerine çekti.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, ' Raul Meireles'in yaptığı hareket oyunculuk ve insani kalitesine yakışmadı. 10 kişi kalmamıza rağmen yine de iyi bir sonuç elde ettik” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, BATE Borisov karşısında aldıkları beraberliğin kendileri adına avantaj olduğunu söyledi. Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, takımından daha güçlü bir oyun beklediğini ve iyi bir skorla İstanbul 'a döneceklerini düşündüğünü ancak bunun gerçekleşmediğini ifade etti. Tecrübeli hoca, “Böyle bir takım karşısında 90 dakikaya yakın 10 kişi oynamak çok çok zordu.

'HAKEM HAKLIYDI '

Televizyondan izlemedim ama sahada gördüğüm kadarıyla hakem kırmızı kartta da son derece haklıydı. Zor bir oyundan sonra zor bir rakip karşısında bir kişi eksik oynadıktan sora 0-0 beraberlikle İstanbul 'a dönmek bizim için ilk adımda şu anda bir avantaj olarak görülebilir. Meireles 'in hareketini net bir ifadeyle belirtmek gerekirse, ne oyunculuk ne insani kalitesine yakışmayan bir davranışta bulundu” dedi.

HABERTÜRK GAZETESİ VE HINCAL ULUÇ'A SERT TEPKİ

Teknik direktör Kocaman, bir gazetede hakkında yapılan yoruma oldukça sert bir tepki gösterdi.

Basın toplantısının ardından özel bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Kocaman, bugüne dek genel olarak hakkındaki eleştirilere çok fazla yanıt verme eğiliminde olmadığını belirterek özetle şunları söyledi: “Bizim işimiz performans işi, eleştiriye açık, saygı duyuyorum herkese, özellikle gazetecilere, beni tanıyanlar da bu konuda bana hak veriyordur. Kimseye bugüne kadar yan bile bakmadım. Bir gazetede çıkan, terbiye sınırlarını aşan haberle ilgili olarak içimdekileri söylemek zorundayım. 'Hıncal Uluç'tan en kısa Kocaman yorumu biiip' diye bir haber var. Halil Özer'den 'Biiip'in ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Beni seyrediyorsa da ona haber gönderiyorum. Güzel bir şeyse bileyim, değilse de sahibine iade ediyorum. Usta demiş. Ustalar böyle olursa zaten geldiğimiz hali başka türlü anlatmanın mümkünü yok. Allah müstahakını versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Antrenörlük kötü olabilir hepsi hikaye ama seviye maalesef bu. Yazıklar olsun.”

UEFA'NIN EN ERKEN 2. KIRMIZISI


Bate Borisov-Fenerbahçe maçının 4.dakikasında Raul Meireles kırmızı kart gördü. Meireles böylece Uefa Avrupa Ligi tarihinin en erken 2.kırmızı kartını görmüş oldu. Geçen sezon AZ Alkmaar forması giyen Nick Viergever deplasmanda oynanan Udinese maçının 2.dakikasında kırmızı kart görmüştü.

FENERBAHÇE EN ERKEN KARTINI GÖRDÜ

Bate Borisov-Fenerbahçe maçının 4.dakikasında Raul Meireles kırmızı kart gördü. Meireles böylece Fenerbahçe 'nin Avrupa Kupalarında en erken kırmızı kartını gördü. Meireles 'ten önce Fenerbahçe takımında 2009-10 sezonunda Bilica deplasmanda oynanan Honved maçının 31.dakikasında kırmızı kart görmüştü.

RÖVANŞ MAÇI SEYİRCİSİZ

UEFA, Fenerbahçe 'nin bir maçlık seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı reddetti.

Fenerbahçe, 6 Aralık 2012 'de oynanan Borussia Mönchengladbach maçında çıkan olaylar nedeniyle, UEFA Disiplin Kurulu tarafından bir maç seyircisiz oynama cezası almıştı. Karara itiraz eden sarı-lacivertlilere kötü haber geldi.

UEFA bugün yaptığı açıklamada Fenerbahçe 'nin itirazını reddettiğini duyurdu. Bu kararla Fenerbahçe, Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında BATE Borisov ile 21 Şubat Perşembe akşamı saat 22.05 'te yapacağı maçı boş tribünlere karşı oynayacak.