Karate Açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Muhammed Ali Yıldız'ın, Konya'da yapılan 40. Avrupa Ümitler-Gençler Karate Şampiyonası'nda,kategorisinde şampiyon olduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Konya'da, 44 ülkeden 850 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonaya, Türk sporcuların damgasını vurduğu belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Muhammed Ali Yıldız'ın ''Genç +76 kg'' kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak Avrupa Şampiyonu olduğu bildirilen açıklamada, sırasıyla Litvanya, Slovakya, Almanya, Sırbistan ve Azerbaycan'dan gelen rakiplerini yenen Yıldız'ın, finalde ise Danimarkalı rakibini mağlup ettiği kaydedildi.

Bu arada, Bursa'ya bir Avrupa Şampiyonluğu daha getiren genç sporcu, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Recep Altepe ve Kulüp Başkan Yardımcısı İlhan Satık'a teşekkür etti.

Karate branşının Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde 8 yıl önce açıldığını belirten Karate Baş Antrenörü Mehmet Akif Gürbüz de bu kadar kısa zamanda, 2 dünya ikinciliği, 2 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Avrupa üçüncülüğü ve pek çok Balkan şampiyonluğu ve sayısız Türkiye şampiyonluğunu gibi dereceler elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Muhabir: Ömer Ercan

Yayıncı: Haluk Yüksel

Kaynak: AA